Wpis z mikrobloga

kto z dokumentami chce przekroczyć granicę od osób, które się na krzywy ryj pchają po social to współczuję

@WhiskeyIHaze: czyli rozumiem, ze yomekart który zabił dziewczynę w Toruniu był tym dobrym imigrantem, bo przyjechał legalnie do legalnie pracującej matki?
  • Odpowiedz
był legalnie przebywającym tu emigrantem.

@WhiskeyIHaze: czyli nie masz nic przeciwko takim imigrantom legalnym?

sebek co r------ł w swoim bwm rodzinę a potem s--------ł do Dubaju był dobrym Polakiem?

@WhiskeyIHaze: nie, ale rozumiem, ze to jest przykład mający na celu udowodnić, ze skoro Polacy popełniają przestępstwa to możemy importować legalnych imigrantów?
  • Odpowiedz
@mvmxks: nie mam nic przeciwko legalnym imigrantom. Niestety czasem pojawia się jednostki do odstrzału ale jest ich zdecydowanie mniej niż wśród nielegalnych.
Nie, to jest przykład mający udowodnić, że zawsze znajdą się debile.
Zapytam ci inaczej, skoro Polak w nl zabił holendra albo Polak w UK zabił Anglika to rozumiem, że według twojej logiki powinni wszystkim Polakom zakazać wjazdu to tych krajów?
  • Odpowiedz
@Bialaherbata: jakie "my"? Normalni ludzie mogą, to wy konfiarze macie problem.

@fastmotion: Ty żyjesz w Rosji rozumiem? Jak masz internet w tym swoim zadupiu to otwórz konstytucję polską, dowiesz się z niej, że my tutaj w Polsce traktujemy ludzi równo, pozdro.

@moj_wykopowy_login chodzi o to, że są umowy między państwami. UE to nie jest wszystko i nic. My możemy jako kraj mieć umowę z innym krajem, że
  • Odpowiedz
jest ich zdecydowanie mniej niż wśród nielegalnych.

@WhiskeyIHaze: rozumiem, że dysponujesz jakimiś statystykami o tym stwierdzeniu? Z tego co mi wiadomo to jest zupełnie odwrotnie - to właśnie wśród dzieci legalnych imigrantów jest najwyższa przestępczość, co akurat jest całkiem logiczne i chętnie wyjaśnię dlaczego.

Zapytam ci inaczej, skoro Polak w nl zabił holendra albo Polak w UK zabił Anglika to rozumiem, że według twojej logiki powinni wszystkim Polakom zakazać wjazdu
  • Odpowiedz
@mvmxks: są to moje obserwacje. Statystyk nie chce mi się szukać ale jestem przekonany, że to potwierdzają. Znam mnóstwo dzieci legalnych imigrantów w UK. Polacy, litwini, Łotysze, Rumuni, Bułgarzy. Skończyli szkoły, pracują, utrzymują się i nie ciągną zasiłków bez wpłaty do budżetu.
To po co piszesz coś o przykładzie jednego typa, ktory popełnił przestępstwo i na tej podstawie pytasz o resztę?
  • Odpowiedz
To po co piszesz coś o przykładzie jednego typa, ktory popełnił przestępstwo i na tej podstawie pytasz o resztę?

@WhiskeyIHaze: nie, to są statystyki, których nie chce Ci się szukać, a które "to potwiedzają"

Znam mnóstwo dzieci legalnych imigrantów w UK. Polacy, litwini, Łotysze, Rumuni, Bułgarzy. Skończyli szkoły, pracują, utrzymują się i nie ciągną zasiłków bez wpłaty do budżetu.

@WhiskeyIHaze: to jest tzw. dowód anegnotyczny
mvmxks - >To po co piszesz coś o przykładzie jednego typa, ktory popełnił przestępstw...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@mvmxks: a który słupek tam pokazuje nielegalnych imigrantów? Bo z tego co wiem to Szwecja akurat im pozwalała przyjeżdżać więc to pierwsze pokolenie było legalne. Chyba, że według ciebie obywatele UE też byli tam nielegalnymi imigrantami xD
  • Odpowiedz