Aktywne Wpisy

Qurvinox +1
Jak mogę zutylizować a-----l?
Mam w mieszkaniu ze 30litrów różnych w----y, wódek, win itp itd, które się uzbierało przez kilka lat z prezentów, a tego nie pije
Wylać raczej takiej ilości do kanalizacji nie można, więc do jakiś baniaków i na pszok?
Mam w mieszkaniu ze 30litrów różnych w----y, wódek, win itp itd, które się uzbierało przez kilka lat z prezentów, a tego nie pije
Wylać raczej takiej ilości do kanalizacji nie można, więc do jakiś baniaków i na pszok?

Przez ostatni czas Avocado przestało być tylko językiem programowania. Projekt ewoluuje w coś większego w platformę do budowania hybrydowych aplikacji, który łączy różne światy: desktop, web, serwery i AI.
Co się zmienia?
Wspólny model UI (AUC / IR)
Tworzę jednolitą warstwę pośrednią (UI Core), która będzie fundamentem całego ekosystemu Avocado. Dzięki temu:
jeden model aplikacji,
wspólna struktura UI,
brak różnic między platformami.
Wizualny edytor GUI
W Avocado IDE powstaje wizualny edytor aplikacji:
drag & drop komponentów,
edycja właściwości (kolory, stany, widoczność, eventy),
live preview aplikacji,
zapis do kodu Avocado.
To pozwoli tworzyć aplikacje bez ręcznego pisania UI.
Avorender i Avoraiser
Wprowadzam wspólny system renderowania:
Avorender → tworzy web aplikację
Avoraiser → natywny runtime dla Windows i aplikacji desktopowych
Oba systemy będą korzystać z tego samego IR, co zapewni spójność aplikacji na różnych platformach.
Avotensor - AI w ekosystemie Avocado
Rozwijam także Avotensor, czyli framework do trenowania modeli AI:
obsługa CPU i GPU,
własne pipeline’y treningowe,
integracja z aplikacjami Avocado.
Avocado nie jest już tylko językiem.
To staje się: pełnym ekosystemem do tworzenia aplikacji i systemów AI jednym środowiskiem dla wszystkiego
Prace są w toku, ale kierunek jest jasny:
jedna platforma, wiele możliwości od UI, przez backend, aż po sztuczną inteligencję.
Oficjalna strona https://avocado-code.com/
#programowanie #avocado
źródło: Avocado
Pobierz