Wpis z mikrobloga

@asdfghjkl: Gekonek ma dużo nicieni,jest skrajnie wychudzony ale nawodniony chociaż bardzo długo już nie jadł i jest młody, wczoraj dostał szpryce i musimy poczekać do poniedziałku wieczór na dalsze leczenie.Do tego czasu chce mu zapewnić najlepsze warunki żeby przeżył.Chce jakieś pro tipy coś,porady może ktoś mi powie coś więcej o temperaturach w terrarium bo może i tutaj są jakieś małe błędy,cokolwiek co mu pomoże.
  • Odpowiedz
@deptacz_gnoju: Wiem ale nic szybciej nie ogarnę, próbowałem.Tutaj też moja wina bo mogłem z nim lecieć od razu do weta zamiast próbować mu pomóc w domu ale nie wiedziałem też totalnie co i jak bo trochę niejasno się zachowywał.Najpierw przeszedł te aklimatyzację normalnie,później kilka dni jadł a potem nagle go coś trzasnęło.Też wiem że musiał być chory już zanim go dostałem co też tak nie było do końca jasne bo
  • Odpowiedz
@paruwczanbiedronkowy: Jak rozumiem "dostał szpryce" u weta już byłeś? Także dał Ci zalecenia, trzymaj się ich i tyle. Za dużo chuchania i dmuchania tylko mu zaszkodzi. Ciągle zaglądanie i zmienianie ustawień temp, i światła sprawią że będzie zestresowany. Daj mu spokój po prostu.
  • Odpowiedz