Wpis z mikrobloga

A widzieliście nową narrację sugerującą, że Konfitura i jemu podobni są pośrednio odpowiedzialni za to, że karetki nie mają jak przejechać, bo kierowcy nie mają im gdzie zjechać, bo wszystko jest osłupkowane i "otrawnikowane" z powodu donosicielstwa tych okrutnych społeczników? xD

Który to już poziom odklejki?
#konfitura #samochodoza #polskiedrogi #polscykierowcy
Krupier - A widzieliście nową narrację sugerującą, że Konfitura i jemu podobni są poś...

źródło: obraz

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Gdyby tylko była jakaś "moc", która spowodowałaby, że kierowcy nie będą parkować tam, gdzie nie ma słupków to wtedy słupki byłyby zbędne...
  • Odpowiedz
@Krupier: pamiętam jak po Warszawie jeździła Warszawska Masa Krytyczna i kierowcy łapali się za głowę krzycząc, że rowerzyści będą blokowali karetki. No i kiedyś spotkaliśmy karetkę. Masa rozstąpiła się przed nią jak Morze Czerwone przed Mojżeszem. Powód żeby jęczeć i narzekać zawsze się znajdzie. Szczególnie w umysłach zaczadzonych spalinami.
  • Odpowiedz
@Krupier: Ktoś się nieźle na tym portalu odpalił xD

Wyświetliły mi się poprzednie wpisy, gdzie oskarżał Konfutire o nękanie, grożby karalne czy inne obrażanie po czym jak wytknęli mu w komentarzach, że jest mało-mądry to zablokował komentarze wczędzie.

Najbardziej podobał mi się powtarzany w kółko zarzut, że 'Konfitura robi to dla pieniędzy!!' a na końcu tego samego posta prosi 'postaw mi kawe jeśli podoba ci sie co robie!'

xD
  • Odpowiedz
@Krupier: ja bym nawet konfiture popierał, ale najpierw trzeba poprawić prawo i infrqastrukturę a potem egzekwować do porzygu.

Ja jak przejade autem przez puste skrzyżowanie na czerownym: 1500zł i 15 pkt chyba
Pieszy się na czerwonym wpierdzieli pod mój samochód totalnie prawidłowo jadący - też ja będę miał problemy.

Za agresję na drodzę
  • Odpowiedz
@Krupier: no ale to prawda. W krakowie jest tyle słupków i rozdzielni jezdni że widziałem pogotowie gazowe i policje stojącą na alejach - nie do pomyślenia kilka lat temu. Po prostu nie da się zjechać.
Ale kuzyn radnego musi zarobić ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@zapalara: nie, to jest dlatego, ze debile wjada wszędzie samochodami. Gdyby nie jeździli po chodnikach, nie byłoby slupkozy

Fakt, lepiej, żeby policja dobrze wykonywała swoja pracę, wtedy być może nie trzeba by stawiać słupków
  • Odpowiedz
no ale to prawda. W krakowie jest tyle słupków i rozdzielni jezdni że widziałem pogotowie gazowe i policje stojącą na alejach - nie do pomyślenia kilka lat temu. Po prostu nie da się zjechać.

Ale kuzyn radnego musi zarobić ¯\(ツ)/¯

@zapalara: raczej chodzi o to, żeby zwęzić ulicę i spowolnić samochody
jak kierowca widzi długą prostą, to przecież nie będzie tu 50 jechał jak jakaś ciota
paradoksalnie najbardziej przydałyby się drogi dla rowerów oddzielone
  • Odpowiedz