Wpis z mikrobloga

Oto jeden z przykładów dlaczego rozumny człowiek gardzi warszawą (celowo z małej).

Zmieniamy parking w ścisłym centrum na "skwer". Żeby to chociaż była prawdziwy zielony kącik. Tymczasem mamy 5 drzew na krzyż wśród betonów. Trawnika co kot napłakał.

Więc odbiera się mieszkańcom możliwość użytkowania tego miejsca (Parking) i stwarza iluzję miejsca rekreacyjnego (ten pseudo skwerek).

Jeszcze nawet na google maps widać, że to miejsce jest zacienione przez pobliskie wieżowce więc tak, drzewka na pewno będą miały doskonałe warunki i wcale nie uchną przez brak wody i światła.

#warszawa #polskiedrogi #urbanistyka #motoryzacja
SzubiDubiDu - Oto jeden z przykładów dlaczego rozumny człowiek gardzi warszawą (celow...

źródło: image

Pobierz
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SzubiDubiDu: Że miasto takie rzeczy robi to mnie nie dziwi, bo ręka rękę myję i znajomi królika zarabiają na tym, więc mają w dupie to że komfort mieszkańców spada. Co mnie zawsze najbardziej śmieszy, to że ludzie popierający takie zmiany to są jednocześni ci sami co pierwsi będą płakać, że ludzie poparkują auta na trawnikach i chodnikach w okolicy xD Tak jak ostatnio widziałem gagatka na głównej który miał ból
  • Odpowiedz
drzewka na pewno będą miały doskonałe warunki i wcale nie uchną przez brak wody i światła.

@SzubiDubiDu: powiedz tym drzewkom na Nowogrodzkiej, 100 metrów od tego miejsca, że między blokami powinny już dawno uschnąć. Wykopek botanik urbanista za dychę.

BulDópska jak zwykle o miejsca parkingowe i swoje dupsko wożone puszką, gdzie każda uliczka dookoła obstawiona samochodami, al Jerozolimskie jeden wielki parking, pod Pałacem parkingi, Centralna wielki parking. Ale nie, ODBIERAJO
  • Odpowiedz
  • 21
gdzie każda uliczka dookoła obstawiona samochodami,

@WentylatorDoRozrzucaniaLuznychMysli: no ciekawe czemu? Zlikwidujmy jeszcze jeden parking. Na pewno wtedy nie będą parkować na ulicach. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

W Wąchocku są dwa miejskie kible w odległości 200 metrów od siebie. Równo między nimi leży g---o w odległości 100m od jednego i 100m od
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: Czyli drzewa będą mniej więcej tam, gdzie teraz jest chodnik, więc i tak można by je dać. Za to nie będzie parkingu, ale będzie absurdalnie dużo miejsca dla pieszych, które nie jest nikomu potrzebne. I wrażenie betonowej pustyni, bo to będzie jednak duży pusty plac.
Spokojnie można dodać te drzewa i zostawić parking.
  • Odpowiedz
@ruut: Ja jestem i mnie to w-----a, bo nawet próba podjechania do centrum załatwić coś w urzędzie to w tym mieście dramat. Przez brak parkingów samochody stoją na ulicy i większość uliczek zmienia się w zasadzie w jednokierunkowe. A przez brak P+R na stacjach metra ludzie z obwarzanka nie mają innego wyboru, niż jechać do pracy w centrum samochodem
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: we Wrocławiu, na mniejszą skale, zrobili takie kieszonkowe miejsce wypoczynku przy ruchliwym skrzyżowaniu i efekt jest takie że nikt tam nie wypoczywa. jakimś cudem się okazało że to nie jest miejsc gdzie ludzie chcą spędzać czas i jednak wola iść kawałek dalej do parku i tam siedzieć
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu
No nie, nie może być tak żeby dosłownie ścisłe centrum stolicy Polski jakoś wyglądało i nie było jednym wielkim parkingiem, kto to widzioł.

Oto jeden z przykładów dlaczego rozumny człowiek gardzi warszawą

Gadanie, dosłownie w każdym mieście są problemy z parkowaniem, zaczynając od małych powiatowych gdzie w centrach są opłaty za parkowanie. Piszesz tak tylko żeby wzmocnić przekaz i pokazać, że tylko ta 'elita z warszawki' chce utrudniać życie biednym ludziom
  • Odpowiedz
@Agrestowa_owca: przecież w centrum są ogromne parkingi na których zawsze jest miejsce. Niema żadnego problemuz podejchaniem na chwile. Ludzie kochni. Odkąd jeżdże saochdoem po tym mieście nigdy nie było tak łatwo tam parkować.
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu:

O nie! Tylko nie ładniejsze miasto! Tylko nie drzewa! Tylko nie miejsce, do którego można wyjść, posiedzieć, z kimś się spotkać!

Koniecznie wszystko zas*ać parkingami i zastawić samochodami, a potem narzekać, jaka ta Polska brzydka i że na zachodzie mają
  • Odpowiedz