Wpis z mikrobloga

• 3
@wfyokyga: @Umeraczyk @WykopToHiv @BornToDie69 @dzek
Zauważyliście, że to jest AI panowie?
- Zobaczcie w tle jak się marszczy i wygładza kołdra,
- czemu jak się kot kładzie to podnosi się kołdra i widać kobiecie usta?

Osobiście mnie to przeraża, że tak ciężko ludziom jest już odróżnić rzeczywistość od realnych filmów.
  • Odpowiedz
Zauważyliście, że to jest AI panowie?

- Zobaczcie w tle jak się marszczy i wygładza kołdra,

- czemu jak się kot kładzie to podnosi się kołdra i widać kobiecie usta?

@Fyuio: A według mnie to nie jest AI. Tam z tyłu buszuje inny kot. Stało się to co wszyscy podejrzewali, że się stanie. Każdy wszędzie widzi spisek i AI. A to zwykły filmik. Zaznacz mi proszę na zrzucie ekranu co
  • Odpowiedz
@Fyuio: W tle jest drugi kot, a jak się przyjrzysz to kobiec usta odsłaniają się dokładnie w momencie w który kot z pierwszego planu sie kładzie. Nie wiem czy to AI powątpiewam. Ale nawet jeśli to bardzo dobrze bo zabije to zjawisko zwierzęcych influencerów.
  • Odpowiedz
przecież tam biega kot, a to o czym mówisz to pewnie kompresja wideo.

@hpiotrekh: @Fyuio: on skacze z lewa na prawo jak jakis glitch w kreacji wideo. dla mnie to tez smierdzi AI. trafilem raz w banke takich AI slopow z nocnych nagran zwierzat, bo szukalem takiego smiesznego filmiku jak wbiegl kot jadacy na psie grajacy na akordeonie XD ten obraz i jego nocna wersja jest zbyt ostra
  • Odpowiedz
no pojawia się znikąd xD

@Fyuio: co to znaczy znikąd? koty potrafią skakać z d--y, a on jest po prostu poza kadrem. Równie dobrze mógł się z tym drugim chwilę wcześniej bawić.

Też jestem wyczulony na to g---o, zwłaszcza w reklamach jak drą p---ę w ten sam sposób.

W tym gówienku nie będę się ani dłużej nad tym zastanawiał, ani nikogo przekonywał czy słuchał wyjaśnień ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@BornToDie69: kiedyś debile wrzucali screenshoty z analizatora poziomu błędów, bez totalnego zrozumienia jak to narzędzie działa i co widać na wyniku (jest ramka wokół czarnego tekstu na białym tle FOTOSZOPAAA lelelee!11!1one)

Teraz wszystko będzie EJ AJ em, nawet jeżeli nic na to nie wskazuje
dzek - @BornToDie69: kiedyś debile wrzucali screenshoty z analizatora poziomu błędów,...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Teraz wszystko będzie EJ AJ em, nawet jeżeli nic na to nie wskazuje

@dzek: lepiej miec troche watpliwosci niz lykac wszystko jak pelikan. oczywiscie dzieje sie to bez powodu, prawda? wystarczy wejsc na social media by dostrzec jak ludzi smieszy content, ktory jest fejkiem, ale o tym nie wiedza i sie podniecaja rzeczywistoscia danej sytuacji.
  • Odpowiedz
@XpedobearX: troche racji jest w tym co mówisz, nie wchodzę na fejsbuki to zapomniałem co tam sie odstawia

Ale też atakowanie wszystkich wokół jest/będzie męczące, bo oczywiście oskarżający będzie każać drugiej stronie udowodnić, że to NIE AI, jednocześnie przysrywając się do każdego kwadracika z kompresji, że to niezbity dowód
  • Odpowiedz