Wpis z mikrobloga

@Famine: "Ukraińcom" nawet przez myśl nie przeszło, żeby zaznaczyć go jako część wspólną i państw bałtyckich"

XDDD kto umieścił tutaj to zdanie musi być w stanie niezłego otumanienia

Rozumiecie????? Ukraińcy narysowali kredkami MAPĘ. I proszę sobie wyobrazić na tej mapie KRÓLEWIEC NIE NALEZY DO POLSKI I DO ETONII!!! CZy to są wasi idole? Nawet mapy dla POLSKI nie narysują
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SoplicaTadeusz

@Famine: "Ukraińcom" nawet przez myśl nie przeszło, żeby zaznaczyć go jako część wspólną i państw bałtyckich"

XDDD kto umieścił tutaj to zdanie musi być w stanie
  • Odpowiedz
@Famine: Przeicęz jakby tam na UA była mapka z polskim Kaliningradem to leciałby w necie spin, że '' Ukry usiłują nas wciagnać do wojny poprzez obietnicę czegoś czym nie dysponują i nigdy nie bedą ''
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SoplicaTadeusz

@Famine: Super. Od dzisiaj nie wspieram już Ukrainy. Ja chcę Królewiec albo ogłaszam strajk okupacyjny ukraińskiego konsulatu w Krakowie i głodówkę

Zobaczyłeś fakty, nie umiesz na nie odpowiedzieć, więc robisz z siebie błazna ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@szurszur

@Famine: Przeicęz jakby tam na UA była mapka z polskim Kaliningradem to leciałby w necie spin, że '' Ukry usiłują nas wciagnać do wojny poprzez obietnicę czegoś czym nie dysponują i nigdy nie bedą ''

Jak już skończysz kłócić się z własnymi urojeniami, to daj znać, może wrócimy do rozmowy o geopolityce.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@washington

@Famine: saszka, tu nie chodzi o "dozgonną wdzięczność i braterstwo" tylko statystyki z tego jak ruska zaraza sie wykrusza, z fartem xd

Dima, mądrzy ludzie potrafią cieszyć się z rosyjskich strat i JEDNOCZEŚNIE wyciągać wnioski z tego, kogo Ukraina uważa za realnego partnera (podpowiedź z mapy Budanowa: Niemcy). Ale rozumiem, że dla niektórych ogarnięcie dwóch faktów naraz to za dużo więc poczekam z wyjaśnieniami do końca wojny.

Z
  • Odpowiedz
@Famine: Otóż spodziewasz sie merytoryki i honoru, żadnego tutaj nie znajdziesz, kilka uposi przejęło te tagi i walą sobie do wpisów. Już jesteś tutaj Rosjaninem wrogiem nr. 1, a no i o Wołyniu albo nazistowskich symbolach w UA armii nie wspominaj, tylko cicho ciiiiiiii
Desire22 - @Famine: Otóż spodziewasz sie merytoryki i honoru, żadnego tutaj nie znajd...

źródło: 1000019159

Pobierz
  • Odpowiedz
@Famine:

Ale dla wykopków, którzy bezkrytycznie kupiły mit o dozgonnej wdzięczności i braterstwie, zrozumienie tego jest niemożliwe.

Ukraina ma jedno ważne zadanie i tylko z tego powodu wysyłamy tam sprzęt - ma robic za bufor między nami a r0sją przyjmując jej ciosy na siebie. Jest nam jako niezależne od r0sji państwo potrzebna dla bezpieczeństwa. I tak wiem, ze mamy granice z Królewcem ale stamtąd pelnoskalowy atak jest niemożliwy bo przerzucenie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SzycheU

Ale polityka to nie tylko teraźniejszość, to planowanie, co będzie po wojnie. Kijów wyraźnie (co potwierdzają m.in. kwietniowe, niemiecko-ukraińskie konsultacje i mapy szefów służb) stawia na oś Berlin-Kijów, a nas traktuje jak naiwnego dostarczyciela sprzętu (frajera), którego można potem odstawić na bok.

Ty uważasz to za nasz wielki sukces geopolityczny, ja za dyplomatyczną frajerskość. Tu nie chodzi o Wołyń tylko o to, że nie istniejemy dla nich przy stole
  • Odpowiedz
@Famine:

Ty uważasz to za nasz wielki sukces geopolityczny

Nie. Uważam wsparcie Ukrainy za niezbędną rzecz dla naszego bezpieczeństwa bez dorabiania do tego pięknych, szlachetnych idei.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SzycheU

No to wychodzi na to, że się zgadzamy. Zero szlachetnych idei, same twarde interesy. Skoro tak, to o co wy się w ogóle w tym wątku rzucacie? Oryginalny wpis o mapie Budanowa był właśnie o tym: odzierał polsko-ukraińskie relacje z romantyzmu i pokazywał ich twardą, chłodną grę na Niemcy. Skoro patrzysz na to tak samo pragmatycznie, to powinieneś ten cytat propsować, a nie spinać się w obronie Kijowa.
  • Odpowiedz
@Famine: Takie dywagacje jak rozpad r0sji i jej podział terytorialny uważam za sferę sci-fi. Ten kraj nie jest na tyle oslabiony zeby mial sie zawalic, zreszta nie za bardzo ma juz na co. Gdzie ja sie tu rzucam xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@SoplicaTadeusz

@Famine: A czego np dowodem jest mapa wielkich Węgier na szaliku premiera Orbana? Czy aby nie tego, że Węgry domagają się aneksji Spiszu i Orawy? Proszę mi to wytłumaczyć

Mordziaty, sam strzeliłeś sobie w kolano. Szalik Orbana wywołał potężny skandal dyplomatyczny bo protestowała Rumunia, Słowacja i uwaga... SAMA UKRAINA (ich MSZ wezwało za to ambasadora)**. Dlaczego? DOKŁADNIE DLATEGO, że takie rzeczy w rękach decydentów to nie tylko kredki ale jasna
  • Odpowiedz