Wpis z mikrobloga

Gdybym kupił Intel za 20 dolarów, to dzisiaj byłbym b... biedny dalej, bo pewnie sprzedałbym w okolicach 35 dolarów, chełpiąc się, jakim genialnym inwestorem jestem. #gielda
moja-walka - Gdybym kupił Intel za 20 dolarów, to dzisiaj byłbym b... biedny dalej, b...

źródło: 1000017483

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@moja-walka: jak nie masz 100 milionów żeby wrzucić 500k i trzymać to tak jest. Jak masz 100 milionów to wrzucasz 500k i się tym nie przejmujesz, zapominasz, a potem masz zwrot 500%
  • Odpowiedz
@moja-walka: byłbyś w tym samym miejscu co ja, bo ja dokładnie tak zrobiłem, kupiłem po $21 będąc pewnym, że to za duża i zbyt ważna z punktu strategicznego firma żeby upaść, ale jednak zbyt zacofana i żle zarządzana, żeby kiedykolwiek przekroczyć $38 po którym sprzedałem z rewelacyjnym zyskiem i wypiętą klatą. To co dzieje się teraz nie ma żadnego znaczenia, ciężko byś smutnym z powodu braku hipotetycznych zysków.
  • Odpowiedz
@moja-walka: uja a nie byłbyś bogaty. Wrzuciłbyś drobne na to, bo byłbyś niepewny.

A teraz poszło prawie 500%, masz te 8000$, co tak czy siak nie zmienią mojego życia, bo za mało wsadziłem.

Skąd to wiem? Bo jestem tobą, ale z innego wymiaru, z wymiaru o nazwie "gdyby".
new-object - @moja-walka: uja a nie byłbyś bogaty. Wrzuciłbyś drobne na to, bo byłbyś...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
@smallboobslover: rząd ma przejąć część udziałów, Nvidia coś zainwestowała, później jakieś współprace z Google i Apple ogłoszono, niezłe wyniki Q1. To raczej nie uzasadnia tak wielkiego skoku, ale to chyba działa na podobnej zasadzie co optymizm względem Tesli
  • Odpowiedz
@smallboobslover: Nie do końca. Gdy Intel stał na granicy zapasci, został dofinansowany przez państwo i jego kurs wzrósł z 20$ do okolic 40$. Późniejsze wzrosty wynikają ze zmiany narracji wokół AI. GPU miało monopol na wykorzystanie w AI (trenowanie i inferencja) do czasu, gdy pojawili się agenci AI. Szybko okazało się, że do agentic AI potrzebne są nie tylko GPU, ale w równym stopniu także CPU. Dlatego wszystkie spółki z
  • Odpowiedz
@moja-walka: kupiłem 100 akcji po 30.48 euro i potem jak poszedł w dół po prostu przestałem sprawdzać. Teraz mi się przypomniało i zastanawiam się czy sprzedać część akcji czy trzymać dalej.
  • Odpowiedz
@moja-walka: Gdybym kupił East India Company za 39 funtów szterlingów, to dzisiaj byłbym b... biedny dalej, bo pewnie umarłbym w okolicach 1750 roku, chełpiąc się, jakim genialnym inwestorem jestem. #gielda
  • Odpowiedz
Gdybym kupił Intel za 20 dolarów, to dzisiaj byłbym b... biedny dalej, bo pewnie sprzedałbym w okolicach 35 dolarów, chełpiąc się, jakim genialnym inwestorem jestem. #

@moja-walka: ja bym pewnie trzymał tak jak trzymam AMD kupione za $12,61. No, ale bałem się, że wzrost potrwa znacznie dłużej, a płynność dla mnie jest ważniejsza niż zarobek.
  • Odpowiedz
@moja-walka: Dokładnie - mi się udało (niestety za "drobniaki") kupić za $29, ale sprzedałem za $62 już się ciesząc.

To jest to samo co wszyscy tak żałują że BTC nie kupowali jak był po $100.
Nawet jakby kupili (bo wielu owszem kupiło wtedy), to dawno by go sprzedali po $150, może po $200, może troszkę więcej.

To do czego wszyscy wzdychają to sytuacja kiedy kupił tanio, potem zapomniał, teraz sobie
  • Odpowiedz