Wpis z mikrobloga

Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne / problemy ze sobą / problemy z agresją mają niektórzy na drogach.

Dorosły chłop, dorobił się porsche w leasingu, zapewne ma pracę, rodzinę, męża, dom, obowiązki.

A jednak, wystarczy że ktoś za długo będzie wyprzedzał ciężarówkę lewym pasem i poświęci 10 minut swojego życia na hamowanie przed maską, zajeżdżanie drogi i kilkukrotne próby zablokowania przejazdu na publicznej trasie.
A jak już mu się uda to wyskakuje z łapami i drze ryja o ten manewr sprzed kwadransa kiedy to musiał zwolnić na lewym pasie i stracić 7 sekund swojego życia na odpuszczenie gazu.

W imię czego? Edukacji? Nijak nie potrafię zrozumieć co stoi za rozumowaniem takich ameb.

#polskiedrogi #polscykierowcy #motoryzacja #policja #kierowcy #stopcham
ATAT-2 - Oglądając takie filmy często zachodzę w głowę, jak duże problemy psychiczne ...

źródło: image

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: nie bronię tej agresji, bo to się powinno leczyć albo zamykać w ośrodku dla psychicznych, tu nie było bezpośredniego zagrożenia. Co innego, gdyby była kolizja, rozbite auto, może obrażenia i wtedy wchodzą emocje, tu nic takiego nie ma.

Natomiast: spróbuj przejechać się w Polsce jakąś drogą o podwyższonej prędkości. Z własnego doświadczenia powiem tak: mieszkam w Katowicach. Na co dzień korzystam z: autostrad A4 i A1, a także S1
  • Odpowiedz
  • 2
@kogut_20: ale ja to wszystko wiem. Tylko ograniczam się do rzucenia jakiejś obelgi pod nosem jak mi ktoś taki zawali drogę, trąbniecią jak wymusi i jade dalej a nie urządzam sobie pościgi na drodze.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: pościgu nikt normalny nie urządza (chyba, że jest szkoda jakaś), natomiast jazda jest stresogenna. Nie tylko przez takich nagranych, ale też nagrywających
  • Odpowiedz
mnie to zawsze dziwi jak te seby i janusze są chętne do bicia się. To nie gimnazjum że skopaliscie w 10ciu kujona. Teraz dostajesz gazem w pysk albo często sam dostajesz kopa na mordę bo sporty walki są teraz bardzo popularne i pierwszy lepszy ćwiczący chłop ma lepszą kondycję niż taki sebek czy janusz który ostatnie cardio robił na weselu siostrzeńca 10lat temu.

@pieknylowca: podejrzewasz takie jednostki o instynkt samochozachowawczy
  • Odpowiedz
@ATAT-2 gazem typa i po sprawie

@wypok_wypok:
To nie takie proste. Psikniesz go, a potem nie możesz zostawić ani odjechać, jesteś za niego odpowiedzialny. Musisz czekać na przyjazd służb, czasem bardzo długo. W dodatku jak nie masz dowodu w postaci wideonagrania, albo świadków to on jeszcze zezna, że to ty go tym gazem zaatakowałeś, wtedy to znowu duże problemy... niestety, taki świat
  • Odpowiedz
@ATAT-2: za porządnych ludzi znasz i w za porządnym środowisku żyjesz. Wielu p0laków to agresywne prymitywy.
Nieważne, czy biedak, czy nie.
  • Odpowiedz
Oglądając takie filmy zastanawiam się dlaczego mi się nic takiego nie przydarza. Pewnie by mnie zamknęli za przekroczenie granic obrony koniecznej.

@bzikus: pewnie sam wyglądasz, może nie na kozaka, ale na gościa, któremu nie należy fikać. Mnie też od 20 lat nie spotkała żadna konfrontacja, a bywałem nawet w Wałbrzychu czy Łodzi po nocach xD
  • Odpowiedz
tatuaże, czapeczka = typowy debil, jego laska to plastic-fantastic i mokra się robi na najnowszego srajfona, by pochwalić się nim przed całym instagramem jaki zapewne też ma. Typowy debil jest typowy.
  • Odpowiedz