Wpis z mikrobloga

Cześć, czy polecacie #infakt jeżeli chodzi o założenie działalności oraz obsługa księgowości? Czy może coś innego?

Będę przechodził do nowej firmy na b2b (grafika oraz animacje) prawdopodobnie ryczałt 12 albo 8,5% i chciałbym się już wcześniej zapoznać mocniej z tematem jak wszystko wygląda.

#grafikakomputerowa
#grafika
#jdg
#ksiegowosc
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@G123 Ja korzystam z Systim i jestem zadowolony, do fakturowania i prostej księgowości, mam znajomych co mają konta w innych programach i słyszę o nich o jakichś problemach z KSeF, u mnie tego nie ma. Systim generalnie też szybko reaguje jak wchodzą jakieś zmiany. Aha no i ma automatyzację i księgowania, i KSeFowania, np. wysyłka automatem na koniec dnia faktur.
  • Odpowiedz
@G123: Polecam Infakt, mają bardzo dobre procedury, wiesz ile płacisz i za co, szybką integrację z KSeFem, działa bez zarzutu, księgowi też spoko, mam obecnie drugą księgową od czasu założenia JDGa, przekazanie pełnomocnictwa odbyło się w ciągu 1 dnia, więc nawet jeśli księgowy zrezygnuje, albo Ty z niego zrezygnujesz, to nie musisz się martwić o nic. Jeśli chodzi o podatki, to obawiam się że ryczałt nie przejdzie bo jako grafik
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@designer_one: a jescze pytanko, bo widzę że chyba standardowa opłata to 200zł/miesiąc z jdg. Widziałem że też konto bankowe firmowe jest w cenie tak? Korzystałeś może z ich usług żeby pomogli założyć działalność? Mi w sumie zależy głównie żeby dobrze sprecyzować co będę wykonywać
  • Odpowiedz
@G123: Tak pomagają w założeniu, księgowy który zostanie Ci przypisany ogarnie i przeprowadzi Cię przez proces bez wychodzenia z domu :) Oni tam polecają jakiś bank z którym mają deal chyba santander, ale nie musisz się zgodzić, możesz samemu wybrać bank i założyć w nim rachunek. Masz też normalnie tel. do swojego księgowego więc też możesz o wszystko dopytać a kody PKD do działalności wybierasz po założeniu działalności, też pomoże
  • Odpowiedz