Wpis z mikrobloga

Ponieważ nie posiadam wiedzy na temat pisania programów, skorzystałem z AI i vibe coding do napisania aplikacji, w której będę mógł katalogować zebrane fizyczne mapy z gier wideo.
Jestem mega zadowolony, bo wszystkie obecne płatne i darmowe aplikacje które znalazłem, nie miały wszystkich funkcji, które chciałem i wizualnie też mi się nie podobały.
A tutaj mam bazę danych offline (automatyczny, cykliczny backup), możliwość dodawania różnych fotek do map, katalog, sortowanie, filtry, porównywarkę, domyślne szablony i karty map, które mogę edytować do woli, historię edycji, eksport, import kart i trochę więcej funkcji.

Na screenach testowe mapki.

#vibecoding #programowanie #mapy #hobby
Valmar - Ponieważ nie posiadam wiedzy na temat pisania programów, skorzystałem z AI i...

źródło: obraz

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Valmar: czytałem już ten wpis, ale generalnie super sprawa i uważam że do takich rzeczy AI jest zajebiste. Bo robisz program szyty pod siebie, pod Twoje wymagania i masz nad tym kontrolę. Nie musisz płacić żadnych abonamentów za programy, które nie do końca mogą spełniać Twoje wymagania. Także super! (Programista here)
  • Odpowiedz
  • 0
@PinezkaSwiata: Teraz trochę zaktualizowałem i dorzuciłem fotki.

Ogólnie ja wykupiłem konto Pro na jeden miesiąc, aby mieć odpowiednią ilość tokenów do wygenerowania wszystkiego.

Właśnie to jest super, prostymi słowami podaję AI to co chcę uzyskać, na bieżąco modyfikuję, gdy coś mi się nie spodobało (już to widzę, gdy programista z uśmiechem na ustach wywali część funkcji, którą tworzył dniami, a które nagle stwierdziłem, że jednak mi się one nie przydadzą
  • Odpowiedz