Aktywne Wpisy

MagicznyMariusz +197
źródło: 1000025479
Pobierz
michalxd21 +70
Dobra, gratulacje dla Norwegii - mieli być czarnym koniem i dowożą ten status.
Aczkolwiek boli mnie jeden fakt niesamowicie - Polska mogła być taką Norwegią w 2018 gdyby nie alkoholik Glik i taktyczna defekacja Nawałki.
Liderzy - topowy napastnik na świecie i bardzo dobry pomocnik. Ofensywny prawy obrońca grający w Borussi Dortmund. Drugi napastnik na poziomie - Haaland i Lewandowski, Odegaard i Zieliński, Ryerson i Piszczek, Sorloth i Milik. Nawet duet środkowych
Aczkolwiek boli mnie jeden fakt niesamowicie - Polska mogła być taką Norwegią w 2018 gdyby nie alkoholik Glik i taktyczna defekacja Nawałki.
Liderzy - topowy napastnik na świecie i bardzo dobry pomocnik. Ofensywny prawy obrońca grający w Borussi Dortmund. Drugi napastnik na poziomie - Haaland i Lewandowski, Odegaard i Zieliński, Ryerson i Piszczek, Sorloth i Milik. Nawet duet środkowych
źródło: image
Pobierz

Bulgotanie auta przy zatrzymywaniu sie delikatnym. Czuc delikatne szqrpniecia/wibracje przy ok 2km/h az do zatrzymania. Wystepuje tylko jak zatrzymuje sie delikatnie. Dodatkowo czadem lekkie szarpniecie przy ruszaniu. Co moze byc przyczyna?
Bylem juz u 2 mechanikow. Sprawdzili niby zawieszenie i niby wszystko ok.
Auto powypadkowe. Mialo wymieniony tylny subframe, piasty, wahacze, drazek kierowniczy, maglownice, tarcze, felgi.
Gadajac z ai dochodze do wniosku ze naibardziej prawdopodobny wydaja sie silentbloxki subframe. Przy zmianie obciazenia hamowanie -> luz, luz -> gaz pojawiaja sie tam luzy. Mozliwe?
Innych objawow jak nie ma, przy wyzszych predkoscisch lub jednostajnej jezdzie nic nie czuc i zadnych halasow nie ma.
Gdzie z tym isc i co powiedziec mechanikowi. Generalnie oni olewaja moja sprawe.
#mechanikasamochodowa #samochody #motoryzacja
Ale jak chcesz, żeby Ci jakoś sensownie pomóc, to niestety powinieneś się przyznać co to.
@fremmm: to obstawiam sprzęgło lub rozrząd
@fremmm: ...z tego co pooglądałem na szybko na YT, to tam nie ma za dużo rzeczy które mogłyby coś takiego powodować. Albo tuleje ramy pomocniczej (tyle, że skoro rama jest zmieniona, to raczej mało prawdopodobne, że założyli ją na rozwalonych tulejach), albo rozwalone przeguby (całkiem możliwe po uderzeniu), albo przekładnia w napędzie (też możliwe po uderzeniu). W tym ostatnim przypadku [machajacy_papaj.jpg]
Z drugiej strony w ojca bmw x3 był problem że też samochód łapał jakieś dziwnie wibracje i okazało się, że przewody hamulcowe wpadały w rezonans i wymienił taki plastikowy uchwyt i ustało.
Trochę brzmi jak przeguby, nie wiem jak to jest w elektryku. A jak wyglądał ten wypadek, w co on dostał?
Wypadek tak wyglądał, że przywaliłem bokiem auta w krawężnik. Wymieniono wahacze, piasty, tarcze, klocki, felgi, drążek kierowniczy, maglownice, tylnie sanki
Ogólnie to już grubsza sprawa moim zdaniem, raczej przez internet ciężko będzie coś doradzić, bo to może być wszystko albo nic