Wpis z mikrobloga

Panowie, która IPTV zapewnia waszym zdaniem najstabilniejszy stream dla C+ podczas transmisji LM? Korzystam od lat z #plusx i na ogół było znośnie ale ostatnie tygodnie to już jest jakaś totalna padaka.

#iptv
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@31337: No właśnie, widziałem sporo wypowiedzi osób na tagu którzy zupełnie nie maja takich problemów. Teraz tak sobie myślę czy to może być przyczyna po stronie mojego ISP. Znajomy Mirek miał podobny problem, drążył temat aż w końcu okazało się, że jego dostawca internetu ogranicza przepustowość IPTV w godzinach szczytu. U niego VPN rozwiązało problem - wypróbuję.
  • Odpowiedz
Oficjalna wersja PlusX jest wlasnie taka, że wielu użytkownikom z Polski providerzy przycinają ruch zagraniczny. Canal+ Extra są poza Polską, reszta kanałów jest w Polsce.

Nawet VPN nie zawsze pomaga jeśli jest się na serwerze z brudnym IP - dużo użytkowników i ISP wiedzą dobrze że to VPN. Nawet VPN z dedykowanym IP nie daje gwarancji.

U mnie też są problemy w trakcie meczów ostatnio. Używam Express VPN. Najlepiej działa u mnie
  • Odpowiedz
  • 0
@mlyczko Wczorajszy wieczór potraktowałem jako dobrą okazję do testów. Wszystko pokrywa się z tym co napisałeś.

U mnie wczoraj było zaskakująco dobrze - przez około pierwsze 30 minut ani jednej przycinki. Później nie dało się już oglądać. Początkowo obstawiałem, że to wina łącza, bo mój ISP od jakiegoś czasu stosuje dość mocno traffic shaping wobec ruchu strumieniowego, prioretyzując wybrane typy ruchu. Ale gdyby to była przyczyna - problem pojawiłby się na wszystkich
  • Odpowiedz
@mlyczko: ja na Trexie mam VPN AdGuard, działa tylko na połączeniu z serwerem w Polsce. Na innych serwerach ten VPN blokuje transmisje w ramach IPTV w Trexie na aplikacji Tivimate.Dziwne?
a na VPNie nawet polskim nie zadziała TVP Vod ani Stremio, trzeba się rozłączyć z VPNem, dopiero działa.
  • Odpowiedz
  • 0
@muzycznifm: druga połowa chodziła już płynnie. Liga angielska również leci na tych samych kanałach, ale nigdy nie odnotowałem większych problemów. Wychodzi na to, ze LM cieszy sie duzo większym zainteresowaniem.
  • Odpowiedz