Wpis z mikrobloga

Tak właśnie widzę 90% grwzynek prowadzących wielkie auta. Właśnie wyjeżdżałem z parkingu pod galerią i widziałem jak na odwal się wjechała Grażynka toyotą Land Cruiser. Stanęła tak na odwal się, że ledwo z tego auta wysiadała by nie zarysować Seata po lewej. A wystarczyło sobie wycofać wyprostować i jeszcze raz wjechać xd. Teraz i kierowca Seata będzie miał trudniej ze wsiadaniem. Po prostu porażka xd nie wiem czy to specjalnie czy z braku umiejętności? #motoryzacja #samochody
Lardor - Tak właśnie widzę 90% grwzynek prowadzących wielkie auta. Właśnie wyjeżdżałe...

źródło: 1000091382

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 8
@klapektarasa: mam wątpliwości czy celowe, bo męczyła się z wysiadaniem xd w sumie Warszawskie blachy też dużo mówią o kulturze kierowcy a raczej jej braku
  • Odpowiedz
@Lardor: jak dla mnie brak umiejętności, tak samo jak kierowcy takich wielkich, szerokich pojazdów mają trudności z utrzymaniem się w swoim pasie i jadą cały czas lewym kołem po linii albo nawet ją przekraczają.
  • Odpowiedz
@Lardor: widzisz a u nas egzaminy mówią że są trudne i trzeba plac manewrowy zlikwidować i najlepiej to tylko nauczyć przyszłych gamoni żeby potrafili do przodu jechać a co tam parkowanie jeszcze małym samochodzikiem
  • Odpowiedz
Stanęła tak na odwal

@Lardor: Nie powiedziałbym, że na odwal się. Duża część ludzi w Polsce po prostu ma dość słabe umiejętności w manewrowaniu autem, ale to jest między innymi efekt tego, że system szkoleń jest u nas słaby i zamiast położyć większy nacisk właśnie na takie rzeczy to każą kursantom robić łuk jak głupim.
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@obszarnik: mają raz nie mogłem wjechać na przystanek na borku Fałęckim i zastawiałem kawałek skrzywania bo pani w crossoverze postanowiła wjechać prawym bokiem na przystanek. Minuta trąbienia na nią i w końcu poprawienie się ustawiła. A ileż razy hamuję na bus pasie pustym bo wystaje mi przez linie ciągłą lusterku lub prawy bok crossovera xd. Zawsze go są kierowcy crossoverów. I najwięcej przypadków to kobieta po 40stce
  • Odpowiedz
Ale zaraz. z tego co widzę mieści się w miejscu, to do czego zjebka? bo ją stać na landcruisera, a ciebie c*pa szczypie? XD seat stoi blisko jednej krawędzi. a jak zarysują od czegoś jest OC, AC i monitoring. byłeś kiedyś we Francji i widziałeś jak tam się parkuje? XD Przestańcie się tak srać o te samochody, bo to żaden nośnik prestiżu ani wartości
  • Odpowiedz
byłeś kiedyś we Francji i widziałeś jak tam się parkuje? XD Przestańcie się tak srać o te samochody, bo to żaden nośnik prestiżu ani wartości

@congobongo: Zgadzam się. Odnośnie parkowania we Francji dla tego właśnie między innymi samochody importowane z tego kraju są bardzo często trochę tańsze od innych, przez to jak tam parkują. W Polsce problem jest taki, że ludzie mają taki mental a nie inny odnośnie samochodów bo
Cztero0404 - >byłeś kiedyś we Francji i widziałeś jak tam się parkuje? XD Przestańcie...
  • Odpowiedz
to do czego zjebka?

@congobongo: no nie wiem, może do typowo polaczkowatego myślenia pt.: "ważne, że JA sobie jakoś poradziłem i c--j z innymi"? Empatia, świadomość otoczenia, jakieś podstawowe reguły współżycia w społeczeństwie - coś Ci to mówi?

byłeś kiedyś we Francji i widziałeś jak tam się parkuje?
  • Odpowiedz
no nie wiem, może do typowo polaczkowatego myślenia pt.: "ważne, że JA sobie jakoś poradziłem i c--j z innymi"? Empatia, świadomość otoczenia, jakieś podstawowe reguły współżycia w społeczeństwie - coś Ci to mówi?

@kompek: Ogólnie z tego myślenia a raczej może nie myślenia/mentalności wywodzi się bardzo duża część sytuacji na filmach samochodozy, konfitury na stop chamie.
  • Odpowiedz
@Lardor: to jeszcze plus, że uważała by nie zarysować. Mi to przez ostatni rok strasznie na parkingu auto obili, c--j tam stary trup. Jakbym miał nowego merca to bym szukał takich dzbanów.
  • Odpowiedz
@Lardor: jedno i drugie. Każdy, kto miał wątpliwą przyjemność użytkować suva, ten wie, że te pojazdy mają bardzo kiepską widoczność otoczenia. A do tego dochodzi specyficzny typ kierowców, który wybiera ten rodzaj nadwozia i najczęściej są to osoby, które z powodu braku umiejętności dawniej wybierały małe autka, teraz z powodu "poczucia bezpieczeństwa" wybierają podwyższone nadwozia. Tylko to oni są zagrożeniem dla reszty ruchu drogowego, a nie pozostali dla nich.
  • Odpowiedz