Steam Frame gdzieśtam czai się za rogiem. Ale zanim jak debil wydam 4k na google #vr chciałbym najpierw sprawdzić czy mi takie g---o podejdzie. Wynajem raczej średnio wchodzi w grę - przez astygmatyzm muszę nosić okulary, więc tak czy siak czekałaby mnie wymiana soczewek, żeby to miało sens, a raczej by mi na to kręcili nosem. A na ile zrobiłem(ograniczony) research to większość sprzętu na rynku raczej z okularami się nie zgrywa. No chyba, że gadam głupoty.
Więc jaka używka moglaby mieć sens, żeby się nie zrazić, tylko faktycznie mieć sensowne doświadczenie? Przy czym raczej nie mam super dużo miejsca na rozłożenie się, więc raczej głównie duży wirtualny ekran, ewentualnie coś bardziej stacjonarnego będzie ogrywane. Jak mi się spodoba vr to następna w kolejnośći będzie kierownica i jakieś podejście do simracingu.
Quest 2 widzę, że chodzi w okolicy 900 plnów. Także jeszcze do przeżycia gdyby mi nie podeszło i musiał puścić dalej. Soczewki okolice stówki, to łączny koszt do przeżycia. Czy jednak różnica na korzyść 3s jest tak duża, że nie ma sensu brać dwójki i lepiej złapać 3s w okolicy 1200 plnów? Chociaż trafiłem na Valve indexa za 1k, ale cena jest tak dobra(w porównaniu do innych ogłoszeń), że wygląda na scam ( ͡°͜ʖ͡°)
Nie muszą być standalone, mam wystarczająco mocnego kompa.
3S to zasadniczo podrasowana dwójka, ten sam typ soczewek. Mimo wszystko jeżeli wybierasz między jednym i drugim, bierz 3S.
A najlepiej odłóż na 3. Różnica w FOV i jakości obrazu jest bardzo duża. Czy warta dopłaty? Kupisz i tak sprzedasz z niewielką stratą, więc to co najwyżej większe zamrożenie
@Shamson bierz questa tego 3 bez s (jak psikutas). Najlepiej poszukaj na olx takiego co ktoś jak ty, chciał sprawdzić ale mu nie podeszło. Użył parę razy i teraz leży w szafie. Jeśli Ci nie podejdzie temat, to łatwo sprzedasz, bo to najpopularniejsze obecnie. A jeśli ci podejdzie, to sensowny sprzęt, który Ci wystarczy na dłużej, póki nie wyjdą frame, albo jeszcze lepsze :)
@Shamson: Nie ma co czekać na Frame kiedy już na rynku masz sprawdzony genialny produkt czyli Quest 3. Frame zanim wyjdzie, zanim to dopracują to i tak biblioteka gier będzie miażdżąca na starcie mała względem standalone Quest. Wzrok nie problem wszyscy kupują nakładki na soczewki pod swoją wadę i są zadowoleni.
Popieram to co dobre chłopaki tutaj piszą: - Quest 3 najlepszy stosunek cena/jakość - obecnie de facto standard; jak dasz radę to polecam kupić tego - może być używka i potem odsprzedaż - Quest 2 jako backup - jest tani, ma gorsze soczewki i jest cięższy (a przynajmniej bardziej lata na twarzy - dużo gorszy komfort).
Najlepsze gry są i tak na kompa, więc ta funkcja "standalone" to trochę relikt prób Mety
#urodziny lvl 22 wbity, macie jakies porady na przyszlosc ktorymi moglibyscie sie ze mna podzielic? (w kontekscie studiow, roboty i hujow-mujow zycia codziennego)
Wynajem raczej średnio wchodzi w grę - przez astygmatyzm muszę nosić okulary, więc tak czy siak czekałaby mnie wymiana soczewek, żeby to miało sens, a raczej by mi na to kręcili nosem. A na ile zrobiłem(ograniczony) research to większość sprzętu na rynku raczej z okularami się nie zgrywa. No chyba, że gadam głupoty.
Więc jaka używka moglaby mieć sens, żeby się nie zrazić, tylko faktycznie mieć sensowne doświadczenie? Przy czym raczej nie mam super dużo miejsca na rozłożenie się, więc raczej głównie duży wirtualny ekran, ewentualnie coś bardziej stacjonarnego będzie ogrywane. Jak mi się spodoba vr to następna w kolejnośći będzie kierownica i jakieś podejście do simracingu.
Quest 2 widzę, że chodzi w okolicy 900 plnów. Także jeszcze do przeżycia gdyby mi nie podeszło i musiał puścić dalej. Soczewki okolice stówki, to łączny koszt do przeżycia. Czy jednak różnica na korzyść 3s jest tak duża, że nie ma sensu brać dwójki i lepiej złapać 3s w okolicy 1200 plnów?
Chociaż trafiłem na Valve indexa za 1k, ale cena jest tak dobra(w porównaniu do innych ogłoszeń), że wygląda na scam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie muszą być standalone, mam wystarczająco mocnego kompa.
Kurna nie wiem, niech mi ktoś powie co kupić xd
#quest2 #quest3 #oculusquest #oculus #valveindex
3S to zasadniczo podrasowana dwójka, ten sam typ soczewek. Mimo wszystko jeżeli wybierasz między jednym i drugim, bierz 3S.
A najlepiej odłóż na 3. Różnica w FOV i jakości obrazu jest bardzo duża. Czy warta dopłaty? Kupisz i tak sprzedasz z niewielką stratą, więc to co najwyżej większe zamrożenie
Jeśli Ci nie podejdzie temat, to łatwo sprzedasz, bo to najpopularniejsze obecnie. A jeśli ci podejdzie, to sensowny sprzęt, który Ci wystarczy na dłużej, póki nie wyjdą frame, albo jeszcze lepsze :)
Jak widziałem specyfikację Frame to rewolucji niestety nie będzie, rewelacji raczej też nie jak ktoś ma Quest 3.
- Quest 3 najlepszy stosunek cena/jakość - obecnie de facto standard; jak dasz radę to polecam kupić tego - może być używka i potem odsprzedaż
- Quest 2 jako backup - jest tani, ma gorsze soczewki i jest cięższy (a przynajmniej bardziej lata na twarzy - dużo gorszy komfort).
Najlepsze gry są i tak na kompa, więc ta funkcja "standalone" to trochę relikt prób Mety