Aktywne Wpisy

chciejstwo +383
Dla jednych małych kroczek dla mnie przepaść której nie było (。◕‿‿◕。)
14 dni bez alkoholu, głowa uwolniona od ciągłego chcę.
Polecam ten stan i trzymam kciuki za każdego któremu
14 dni bez alkoholu, głowa uwolniona od ciągłego chcę.
Polecam ten stan i trzymam kciuki za każdego któremu

Nacho_Libre +11
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

#vinted #pocztapolska
Najważniejsze pytanie. Jakie usługi?
Inpost to usługa kurierska, a w przypadku PP mogła być to zwykła paczka bez gwarancji terminu doręczenia.
Porównuje się usługi tej samej kategorii jak już.
Nie kupuje ani nie sprzedaje na Vinted. A to że Vinted ma tam swoją przesyłkę, nie oznacza że jako sprzedawca się z niej skorzysta.
Do tego masz tam Pocztex oraz Mini Paczkę i tylko Pocztex jest usługą kurierską. Mini Paczka zaś formalnie jest listem.
Jeśli przed wygenerowanym numerem masz PX to oznacza, że jest to przesyłka kurierska, jeśli są same cyfry to znaczy, że jest to nic nie znaczący list lub paczuszka.
Co prawda jedno i drugie jadą tą samą furgonetką, ale na sortowni priorytetem jest PX.
Piszesz, że kupujący wybiera rodzaj dostawy. Pogadaj z dużymi platformami sprzedażowymi, narzucają firmy kurierskie, takie które im pasują, finansowo lub strategicznie.
Napisałam, że był to Pocztex, ile razy mam to jeszcze napisać?
Tak, kupujący wybiera dostawę z puli możliwych dostaw narzuconych przez Vinted, a nie sprzedający.
V nie interesuje mnie, zabieram głos bo psioczysz na pocztę i jej usługę kurierską, gdzie ta paczuszka nie była nadana usługa kurierską..
źródło: IMG_1685
PobierzVinted może sobie to nazywać jak chce, by robić klientów w konia, ale to nie jest przesyłka kurierska.
źródło: IMG_1603
Pobierzźródło: IMG_1686
PobierzVinted nie może sobie nazywać jak chce paczek i metod wysyłki czy sposobu realizacji dostawy. Wiążą go umowy z pośrednikami, zasady konkurencji, jawność informacji dla użytkowników, co to w ogóle za absurdalna teza, że vinted może sobie nazywać coś jak chce w momencie, gdy sam nie realizuje dostawy tylko przez
źródło: IMG_3479
PobierzWszystko inne jest nic nie warte .. nie ma gwarancji dostarczenia na czas.
Zrozumiałam za pierwszym razem, że minipaczka i pocztex to co innego. Ja ci już parę razy napisałam co to było, a ty piszesz w kółko to samoXD
Vinted najzwyczajniej w świecie zaginęła w akcji i tyle ją widziano, zapewne leży gdzieś pod maszyną sortującą.. i nie ma to nic wspólnego z logistyką poczty polskiej
Przecież paczki z punktu nadania odbiera Poczta Polska, a nie vinted, więc skoro paczka leży pod maszyną sortującą to wina leży po stronie poczty polskiej i to ona daje d--y z logistyką.