Wpis z mikrobloga

jakie polecicie fajne ścigałki z jakimś zdobywaniem progresu pod kierownice na #pcmasterrace

gran turismo mi sie kiedyś podobało z motywem zdobywania autek ale nie mam ps5'tki.

no i forza horizon, ale to bardziej pod pada...

#ets2 juz mi sie troche znudzilo :P

#steam
Julek85 - jakie polecicie fajne ścigałki z jakimś zdobywaniem progresu pod kierownice...

źródło: image

Pobierz
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No dobra, a jaka kierownica do tego ? Taki zestaw, żeby był fajny, ale niekoniecznie kosztował miliony. Całe życie marzyłem zagrać w ścigałkę z kierownicą i całym osprzętem. Może to już czas się rozczarować.

SrejSraj mówi MOZA R5 Bundle
  • Odpowiedz
@GOHAN: Nie ma nic lepszego niż MOZA R5 za takie pieniądze. Ewentualnie może iść też w R3. Ważne aby kupić sobie sprzęgło i Brake Kit
  • Odpowiedz
@Julek85: Jak chcesz mieć jakiś progres, a nie tylko jazdę to: Shift 1 i 2, gry z F1, Project Cars 1 i 2 (nie do kupienia ale łatwo znaleźć) Forza Motorsport, Grid.
A jak chcesz po prostu pojeździć to dowolna Assetto Corsa, Automobilista 2 albo Iracing
  • Odpowiedz
@supra107 nie nazwałbym tego realistycznym. Jakieś takie drewniane prowadzenie pojazdów tam było, i z fizyką coś mi nie pasowało. Nie siadło mi to :/
  • Odpowiedz
Forza Motorsport - lepsza niż horizon pod kierownicę, F1 i Assetto Corsa, ale to typowy symulator z ubogim trybem kariery.
  • Odpowiedz
@Julek85: jak chcesz isc pod prawdziwe sciganie to ACC/ACC Evo, jak chcesz isc na grubo to Iracing. Tak to jeszcze lmu godne polecenia.

Iracing ma najlepszy tryb sieciowy mimo netcodu, najlepszy system klasyfikacji umiejetnosci kierowcow, najwiecej serii i ludzi w lobby.

Sam zaczalem jezdzic okolo roku temu, zaczynajac od asseto corsy, przez asseto corse competizione, a jak zaczalem w iracing to wsiaklem bez reszty.
Nota bene wlasnie startuje oficjalny puchar
  • Odpowiedz
Symulatory czy arcade? PC czy konsola? Jaka Kierownica?
Symulatory LMU, Assetto Corsa Competizione, Assetto Corsa rally, RBR, RIRT Rally 1,2, Albo Assetto Corsa z modami i reszta zależy od Ciebie:)
Arcade F1, nie polecam 2024, Forzy, NFS, Grand Turismo na PS
  • Odpowiedz
@H4RRI3R: Sprzęgło bez skrzyni mi się nie przyda :) Na wysokości biurka skrzynia może być raczej niewygodna. Ale ta sprężyna do pedału hamulca to faktycznie ponoć must have. Dzięki.
  • Odpowiedz