Wpis z mikrobloga

Witam, potrzebuję zrobić odlewkę ok. 5ml dla znajomego, ale nigdy nie odlewałem, nie mam żadnych strzykawek itp. Jedynie mam taki mały lejek i flakon z atomizerem do którego chcę przelać. Mogę po prostu psikać perfumy z głównego flakonu do docelowego, poprzez ten lejek? Będzie ok, nie stracą perfumy na jakości, albo coś w tym stylu? SWY Intensely, jeśli to ma jakieś znaczenie.

#perfumy
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@justAnotherOne: jak nie chcesz się bawić w strzykawki to psikaj prosto do docelowej butli, bez żadnych lejków, zakładam że szyjka w docelowym jest na tyle szeroka że możesz tam w miarę wcelować. Trochę ci pewnie bokiem ucieknie, ale robiąc to bezpośrednio zmniejszasz ryzyko kontaktu z powietrzem i innymi powierzchniami, co mogłoby mieć wpływ na zapach. No chyba że ta docelowa butla to jakiś dziwny wynalazek to kup zwykły dekant 10ml
  • Odpowiedz
@justAnotherOne: jak nie masz sprzetu to jak najbardziej da rade psikac bezposrednio do buteleczki, tylko obczaj jakim strumieniem psika ten flakon i staraj sie do niego dostosowac w odpowiedni sposob pryskajac do flakonu, zeby nie bylo zbyt wiele strat
  • Odpowiedz