Wpis z mikrobloga

ten co napisales nie ma, po drugie to stary model.
Czym sie rozni raid? No niczym... w obu przypadkach bedzie to softwarowy raid i tyle.
Ale to nie znaczy ze jest zle, bo obecnie odchodzi sie nawet w zasotsowaniach enterprise od hardwarowego raidu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Pawliko: chodzi mi o sam ecc ram, mam możliwość za darmoszkę go zdobyć ale zastanwaiałem się czy warto się trudzić skoro nie ma ecc i mogę dokładnie to samo złożyć za kilka groszy
  • Odpowiedz
  • 0
@Pawliko: chodzi mi skąd qnap i użytkownicy biorą takie cany tych qnapów. stare jak świat i nic nie oferują, czyli mówisz że zfs postawiony na zwykłej płycie niczym się nie będzie różnił od raidu na tym qnapie
  • Odpowiedz
chodzi mi skąd qnap i użytkownicy biorą takie cany tych qnapów

@mati1990: Bo kupujac Qnapa nie kupujesz tylko hardwaru, kupujesz tez software, kupujesz cos co jest proste do zrobienia dla amatora, kupujesz ludzi w supporcie ktorzy odpowiedza ci na ticket z twoim problemem... I powiem ci wiecej, w cenie qnapa wieszy % kasy to wlasnie ta czesc, niz sam hardware.

stare jak świat i nic nie oferują

to kup cos nowszego? Jak
  • Odpowiedz
  • 0
@Pawliko: bo nie chce kupować, ten model mogę zdobyć za darmoszkę ( ͡º ͜ʖ͡º) tylko musiałbym pokombinować w robocie.
ale też mi leży ta płyta i zastanawiam się czy warto kombinować o tego qnapa czy zlać to i stawiać na tej płycie.
  • Odpowiedz