Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was ma objawy ADHD? Wydaje mi się że takowe zaburzenie mam. Czy są na to jakies leki? Moje objawy to:

1. Bardzo szybko wybucham, denerwuje się przy kłótniach od razu, czego potem w sumie żałuje - impulsywność
2. Nie potrafię zachować spokoju przy kłótni, podnoszę głos, krzyczę, nie umiem się wyciszyć, natłok myśli
3. Dużo mówie i przerywam w wypowiedziach.
4. Podejmuje decyzję bez namysłu, a potem dopiero się zastanawiam co zrobiłem.
5. Mam tłok w głowie, ciągle myśle o różnych tematach, nie mam tego "spokoju"
6. Mam wahania nastroju, raz jest dobrze, raz nie.
7. Przytaczają mnie sklepy z dużą ilością ludzi, nie umiem się skupić, tracę koncentrację i chce z tamtąd ucieć/wyjść.

Czy jest jakiś test na Internecie jaki można wykonać na ADHD? Czy są jakieś leki na to?

#adhd #chorobypsychiczne #kiciochpyta #lekarz #depresja
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HoroLive: ludzie, łykacie te leki jak cukierki, jakbyś do tego sklepu nie mógł wejść lub zrobić zakupów to może bym powiedział że wtedy leki niezbędne. Nie ma leków bez skutków ubocznych, a tym bardziej leków na głowę. Przecież z tym można żyć normalnie a wy robicie z siebie jakichś pacjentów szpitala psychiatrycznego xD
  • Odpowiedz
@tuhajbej: Nadrzędnym kryterium, czy leki psychiatryczne są pacjentowi potrzebne jest to czy objawy są na tyle uciążliwe, że upośledzają funkcjonowanie pacjenta lub powodują szkodę dla jego otoczenia. Także na podstawie tego kryterium, można stwierdzić, że leki psychiatryczne są potrzebne niemal każdemu Polakowi.
  • Odpowiedz
@HoroLive: ja mam ADHD i jeśli myślisz że leki pomagają na te wszystkie problemy o których piszesz to jesteś w błędzie. Może nie mam racji bo nigdy nie próbowałem Elevace ale ten metylofenidat to kiepsko. Na depresję nie pomógł wcale
  • Odpowiedz