Aktywne Wpisy

karpikmirek88 +654
Dobra... to jest P------E co my tutaj zrobiliśmy... trzęsę się caly z wrazenia. O tym co zrobil wczoraj wykop prawdopodobnie beda mowic kiedys na lekcjach historii
UZBIERALIŚMY PONAD 700 PLUSÓW co przekłada się na 70.1 grosza na zbiórke
Niestety siepomaga pozwala na wpłate minimum 1 złotego wplacic nie da rady ale i tak jestem wzruszony na to jaką historie wczoraj stworzyliśmy jako internet. Jesteście BOHATERAMI <3 Dziękuje wam!
https://wykop.pl/wpis/86232541/dobra-c--j-raz-sie-zyje-zrobmy-to-jako-wykop-dla-d
UZBIERALIŚMY PONAD 700 PLUSÓW co przekłada się na 70.1 grosza na zbiórke
Niestety siepomaga pozwala na wpłate minimum 1 złotego wplacic nie da rady ale i tak jestem wzruszony na to jaką historie wczoraj stworzyliśmy jako internet. Jesteście BOHATERAMI <3 Dziękuje wam!
https://wykop.pl/wpis/86232541/dobra-c--j-raz-sie-zyje-zrobmy-to-jako-wykop-dla-d
nowszyja +123
Prokurator zrobił byłemu rektorowi Uniwersytetu Przyrodniczego test z wiedzy, jaką powinien posiadać absolwent studiów MBA - wynik był katastrofalny. Z kolei rektor Politechniki Wrocławskiej przyznał, że dostał dyplom, choć żadne zajęcia się nie odbyły.
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
W jakim kraju my żyjemy, że dyplomy uczelni kupują rektorzy? No ale dajce 3% PKB na naukę i 100% podwyżek to na pewno będzie lepiej xD
#wroclaw #studia #chlewobsranygownem #polska

Krótka piłka. Miałem z moją dziewczyną ciągłe zgrzyty o to, kto płaci za zakupy i rachunki. Oboje pracujemy, ale zarabiam trochę więcej, więc zwykły podział 50/50 był po prostu niesprawiedliwy. Próbowaliśmy to liczyć w Excelu, ale wklepywanie tego co miesiąc zaczynało mnie wkurzać.
Więc po godzinach, zamiast grać w gierki, wystrugałem dla nas prostą apkę.
Działa to tak, że wpisujecie swoje zarobki, a apka automatycznie dzieli wszystkie wspólne koszty proporcjonalnie (np. u nas wychodzi 60/40). Na koniec miesiąca wypluwa jedno proste podsumowanie: "Tomek, jesteś winien Kasi 120 zł, tu masz kwotę do BLIKa".
Żadnego Splitwise (który kompletnie nie ogarnia proporcji) i żadnych wielkich korpo-bajerów. Wrzuciłem to pod domenę finansewpary.pl (działa jako PWA, można dodać do ekranu).
Jest tam normalny, darmowy plan LITE, z którego możecie korzystać do woli. Ale jako że to mój pierwszy projekt na żywym organizmie i na 100% są tam jakieś błędy, robię małe rozdajo.
Dla 10 pierwszych plusujących/komentujących, którym naprawdę brakuje takiego narzędzia z partnerem, wyślę na priv kod zdejmujący paywalla na plan PRO na okrągły rok. Wy macie darmową apkę, a ja darmowych testerów - uczciwy układ.
Dajcie znać, jak Wam to działa i co (na pewno) zepsułem w UI/UX. Konstruktywna krytyka od Mirków mile widziana!
#programista15k #zwiazki #finanse #chwalesie #rozdajo #aplikacje
źródło: dashboard
PobierzDlaczego różowe zawsze krytykują takie pomysły gdy to właśnie różowa dokłada się mniej do budżetu. Ciekawe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image
Pobierz@faen0:
Ja p------ę, to między wami to związek czy umowa biznesowa? xD
Jak rozegrać sytuację w której jedna osoba zarabia trochę więcej (tak z 50-70%) od drugiej. Ta lepiej zarabiająca jest oszczędna, a ta druga jest mniej rozrzutna, jaki proponujesz model finansowany tej sytuacji, aby osoba lepiej zarabiająca nie czuła się bankomatem?
@faen0 Myślę, że lepiej się sprawdzi się wspólne konto na wspólne potrzeby zakupowe
chłopie, zarabiasz więcej to zarabiasz więcej. Jak chcecie się rozliczać w związku na kasę na pół to się wydatkami a nie przychodami dzielcie na pół xD
@ziomus0812: I akurat wtedy ta aplikacja się przyda, bo łatwo będzie udowodnić, że to nie darowizna, tylko wydatki z odrebnego majątku.
@BenAli: Czyli nikt nie ma swoich? I głupiego prezentu nie można kupić bez kombinowania, żeby drugiej stronie nie wyskoczyło powiadomienie o nowej płatności.
Ja raczej wyraźnie rozróżniam moje, Twoje i nasze.
@podjad3k: no chyba po to się wchodzi w związki? Oczywiście wiecznie to nie może trwać i jak Kasia się nie ogarnie to trzeba będzie się pożegnać.