Wpis z mikrobloga

@gregory-coolick: a ja mam chyba że 30 różnych wskazań z których nic nie wynika - bo je notuje. Raz wyszło mi poprawnie - względem realnego w moim odczuciu zużycia, ale jak sprawdzałem ostatnio na tych samych pozycjach - to już tak nie wychodzi - więc tamto było przypadkiem. Nie wierzę jednak, że skoczyło mi zużycie 8x względem poprzedniej prognozy. Sprzetu w domu nie przybyło, a żarówki zima nie wygenerują tyle
  • Odpowiedz
@brygadzistausmiechnietejpolski: też mam prognozowane co 6mscy dostaje rachunki, parę dni temu mi przyszło za 1szy miesiąc 420zl, reszta miesięcy po 180. Jedyne co u mnie chodzi na prąd to lodówka i konsola ps5 z tv. Złodzieje. Kumpel mi mówił że kiedyś też miał prognozowane i też pierwszy rachunek mu wysoki przychodził, raz miał 1k złotych. Zmienił na rzeczywiste rozliczenia i jest ok, też planuje zmienić
  • Odpowiedz
@brygadzistausmiechnietejpolski: specjalnie to takie zagmatwane by przekręty robić. Tak samo np: ZUS. Moja kuzynka ma rentę socjalna, co rok od nich dostaje już rozliczony PIT i na nim kwota 0zl. Ale jak jej wypełniam PIT to wychodzi jej zawsze nadpłata około ~300zl
A ilu teraz jest takich ludzi którzy dostają coroczne rozliczenie z ZUS i nic z tym nie robią
  • Odpowiedz