Wpis z mikrobloga

Zna się tu ktoś na elektrycznych mtb? Marzy mi się jakiś fajny full, który nadawałby się zarówno w teren, i do miasta pojeździć po krawężnikach, albo wybrać się na dłuższą wycieczkę po zwykłym asfalcie. Na co powinienem zwrócić uwagę? Są jakieś fajne promocje gdzieś? Które rowery warto wziąć pod uwagę? Z tego co czytałem chciałbym mocny centralny silnik w stylu bosch cx, i baterię około 800Wh.
Nie mam sztywnego limitu budżetu, ale cena/jakość jest dla mnie dość ważna

#rowery #roweryelektryczne #mtb #emtb
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bialy100k: co? prawo jazdy na rower? jeśli rower jest legalny, do 250W mocy znamionowej i wspomagania max do 25km/h to nie trzeba
ubezpieczenie na rower nie jest wymagane, chociaż ja osobiście mam OC, koszt to chyba około 100-200 zł rocznie, nie pamiętam dokładnie
  • Odpowiedz
@MonsieurLaBoule: o no widzisz ja miałem podobne wymagania i skończyłem z RAYMON FullRay 150E 10.0 i jestem zajebiście zadowolony.
Mam jeszcze inne mtb do bikepark, czy na pumptrack i do tej pory miałem sporo rowerów różnych firm - w większości topowych i powiem, że ten raymon naprawdę robi robotę.
Stosunek ceny do jakości jest mega dobry.
Waga sprawia, że wcale nie trzeba lepszego zawiasu a ten co jest działa niczym
  • Odpowiedz
@MonsieurLaBoule: jw - w tej konfiguracji to tak z maks może 13-14k ten Cube powinien kosztować. Jeżdżę na poprzedniej generacji tej platformy (Stereo 140) i jest ok. Ani nic się nie łamie specjalnie, ani nie sypie. Kumpel niedawno kupił One77 i jeszcze lepsza bajka, bo raz, że na nowym Gen 5, a dwa - że ma komputer wbudowany w górną rurę i z nią zlicowany, gdzie ja już wyrżnąłem Purionem
  • Odpowiedz