Wpis z mikrobloga

via Android
  • 44
@TurboDynamo typie, ty chyba nie piszesz serio xD ten ktoś przejechał całą kładkę (w pełni oznaczoną, nie da się pomylić) , ludzie mu tam w szybę chyba nawet pukali, a on dalej cała naprzód. Jakiś świr i tyle.
Kładka nie jest dostosowana do ciężaru wielkiego SUVa, mógł spowodować katastrofę, tam byli ludzie na i pod kładką

https://katowice.tvp.pl/93058690/czy-to-mozna-bylo-pomylic-kierowca-wjechal-na-kladke-w-zywcu
  • Odpowiedz
@kaczoor: Tak po prawdzie to te kładki zdaje się są liczone na obciążenie karetką pogotowia, więc wcale nie lekkim pojazdem.
  • Odpowiedz
  • 26
@TurboDynamo: to zamiast cofać to prze do przodu. Prosto w ludzi. Jak by kogoś walnął a ten by wypadł przez barierki to też byś pisał że się pomylił?

Takim durniom od razu bym konfiskowal samochód. Może by się dureń nauczył.
  • Odpowiedz
skoro wjeżdżasz tam autem to chyba przestaje być kładka wyłącznie dla pieszych. To jest kładka pieszo-samochodowa xP

@Camel665: tak właśnie działa samochodoza, kawałek po kawałku, tu chodniczek, tam trawniczek i po chwili całe miasto zasrane samochodami
  • Odpowiedz
@kaczoor: a gdzie miał wjechać? Może jeszcze zagrażał tym pieszym z wózkami? Nie po to ktoś sobie suva kupuje by chodzić? Poza tym na pewno jechał z głową a to najważniejsze. Czepiania się uciemiężonych niewinnych kierowców ciąg dalszy.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
to zamiast cofać to prze do przodu. Prosto w ludzi. Jak by kogoś walnął a ten by wypadł przez barierki to też byś pisał że się pomylił?

@frems: ja tej osoby nie usprawiedliwiam, mandat czy tam kara należy się i tak. Po prostu tylko mówię że nie każdy ma złe intencje. Ktoś może się pomylić a potem spanikować i w ferworze uznać że jazda do przodu to najlepsze wyjście z
  • Odpowiedz
@Yelonek: ja mam w sobie dużo więcej wyrozumiałości i widzę w każdym po prostu człowieka. W tobie też.
Nie każdy kto łamie przepisy zasługuje na to by od razu iść na dożywocie, tak samo jak nie każdy kto pomyli trasę musi tracić prawo jazdy. Nasze prawo przewiduje odpowiednie kary za takie przypadk. Zabranie prawa jazdy to opcja atomowa i na szczęście to nie ty decydujesz.
Nie chciałbyś żyć w państwie
  • Odpowiedz