Wpis z mikrobloga

#snowboard #sportyzimowe
cześć Mirki, pewnie już albo niedaleko ruszą promocje na zimowe rzeczy w związku z czym zastanawiam się nad kupnem snowboardu. Pomożecie na co zwracać uwagę? Nigdy nie jeździłam, jeździłam na nartach raz w życiu dorosłym i powiedzmy delikatnie że nie szło mi najlepiej XD ale w przyszłą zimę zamierzam wykupić lekcje jazdy na snowboardzie więc podejdę do tego lepiej. Czym się kierować kupując swoją pierwszą deskę? Są różne długości, szerokości, wiązania, co najlepsze dla początkującej?
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MechanicznaPitaja: kup sobie nowe buty - nie najtańsze, ale taki poziom z początku średniej pólki. Twardsze buty będą mniej wygodne i mniej wybaczać, a na absolutnym początku nie jest Ci potrzebna niewiadomo jaka kontrola. Deskę z wiązaniami jakąś używkę ogarnij z olxa, coś co ma mniej niż 10 lat i jesteś w stanie znaleźć model z ogłoszenia na stronie producenta lub jakiegoś sklepu, aby sprawdzić czy Twoja masa ciała jest
  • Odpowiedz
@MechanicznaPitaja: jak napisał przedmówca, dobre i WYGODNE buty, nie żałuj czasu na przymiarki i spędź w nich trochę. Serio, nawet jak nie będzie wymarzonego koloru, wybierz te, w których nie lata Ci pięta (WYGODNE). Będziesz miała zajawkę i gdy załapiesz o co w tym chodzi, wtedy kupisz kolejne buty i wtedy kup sobie deskę. A na razie wydaj te pieniądze na lekcje z instruktorem lub obozy z nauką / szkoleniem
  • Odpowiedz