Aktywne Wpisy

Wergiliusz wskazał Dantemu X krąg piekła i rzekł do niego:
- I oto będziesz wstawał codziennie przez 40 lat o 4 rano, potem jechał godzinę do Januszexu by od 6:00 być gotowym przy rozgrzanej do czerwoności maszynie na 12h zmianę.
Po czym Dante narobił pod siebie i zapłakał w trwodze.
#kolchoz #praca #januszex
- I oto będziesz wstawał codziennie przez 40 lat o 4 rano, potem jechał godzinę do Januszexu by od 6:00 być gotowym przy rozgrzanej do czerwoności maszynie na 12h zmianę.
Po czym Dante narobił pod siebie i zapłakał w trwodze.
#kolchoz #praca #januszex
Bezmyślność ludzka mnie dobija czasem. Po lesie u mnie latał królik, taki zwykły hodowlany, ktos go wywalił pewnie. Próbowałem go złapać bo na wolności dlugo nie pożyje ale uciekał. Poprosilem o pomoc mi znajomą co u weterynarza pracuje, w końcu pod siatką zwiał na jedna posesje co małżeństwo lekarzy mieszka.
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik

#przegryw #depresja #blackpill
Gorsze od biedy jest bieda umysłowa. Można żyć skromnie ale schludnie.
Najgorsze to połączenie obu takich bied: i kasy brak i głupie.
Ja się tylko zastanawiam co częściej wynika z czego 🤔
@Henson_:
Nie stricte biednie, ale skromnie.
Dzisiaj odnoszę wrazenie, że młodzi dali sobie wmówić, że aby być kimś trzeba mieć ajfona za 8k, markowe buty za 2k, dresik za tysiaka...
@Mechamaru:
Dlatego zakładanie JDG powinno być uproszczone na maksimum i dawać okresy ulgowe aby młody miał możliwość rozkręcić własną działalność.
Ale za siedzenie na tyłku państwo nie powinno im dawać kasy
Urodzenie się w takiej rodzinie jak na filmie to w zasadzie over - braków intelektualnych w porównaniu z ludźmi urodzonymi w wykształconej rodzinie prawie nie da się nadrobić. Brak zrozumienia potrzeb studenta u rodziców, ponieważ ci nigdy nie studiowali. Na korki kasy nie ma. Wykluczenie komunikacyjne, więc na dodatkowe zajęcia ciężko uczęszczać. Zatem
@przybysz_miedzygwiezdny: oni myślą w kategoriach "mnie się udało, więc każdemu powinno się udać" a na to, że mieli względnie dobre warunki do rozwoju, to już
@Towarzysz_Moskvin: 1 na 1000 ucieknie, 1 na 10 nie dożyje dzieciństwa, pozostali dalej będą żyć tam, gdzie żyli: ZOBACZ NIEUDACZNIKU NAWET IM SIĘ UDAŁO, WYSTARCZY TYLKO CHCIEĆ
@cuceusz: Przecież tak dokładnie jest. Zobacz o ile gorzej jest w innych krajach.
@Astralis:
Więcej, więcej.