Wpis z mikrobloga

Cześć wszystkim! Aktualizacja z pobytu na odwyku. Czuję się coraz lepiej, wczoraj i w piątek byłem strasznie zamulony przez leki. Dzisiaj jest zdecydowanie dobrze. Obudziłem się o 5:00, szybka kąpiel, herbatka na świetlicy, śniadanko i leki. Będę teraz pisał częściej - dla chętnych zakładam tag #manieknaodwyku
#alkoholizm #szpitalpsychiatryczny #szpital #f1
mariusz95gd - Cześć wszystkim! Aktualizacja z pobytu na odwyku. Czuję się coraz lepie...

źródło: temp_file5601931890118909324

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mariusz95gd: no ale tą kiełbę to mogli chociaż podsmażyć scybulko, a nie taka prosto z paczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

tak czy inaczej trzymaj się stary! tagowicze są z tobą duchem
  • Odpowiedz
  • 10
@winsxspl kiepsko tak na surowo, ale chociaż jakaś namiastka majówki. Chociaż kolegów mam w porządku, poratowali fajkami, a nie ma mi kto przywieźć. Trzymam się! Miło, że jesteście ze mną!
  • Odpowiedz
@mariusz95gd: Fajnie że podjąłeś walkę tylko szkoda osób które skrzywdziłeś. Mój tato pił i nie raz wyżywał się na mnie. Z alkoholikami mam ten problem że oni uważają że jak podejmą walkę to będzie im wszytko wybaczne. Życzę ci powiedzenia w walce dałeś radę podjąć krok by wyjść z nałogu a to się bardzo liczy
  • Odpowiedz
@Michael-Knight: nie mierz swoja miarą. Teraz walczy by z tego wyjsc, pozniej bedzie czas na rozliczenia jezeli beda potrzebne, a patrzac co pisal i pisze Op to byla jego decyzja, a rodzina jakos nie jest w tym pomocna wiec jej to odpowiadalo
  • Odpowiedz
@Michael-Knight: a moze to oni go niszczyli i to on jest ofiarą ? A a-----l byl ucieczką od c------j atmosfery. Wiemy tyle ile tu napisal. Ja go lubie bo dla mnie byl mily i nawet napisal na pw jak mnie dlugo nie bylo czy wszystko ok. To co bylo to sie nie odstanie, wazne by isc doprzodu i sprobowac zacząc od nowa jezeli sie da i tyle.
  • Odpowiedz
  • 4
@JuzefCynamon to po części prawda... Uciekałem od ciężkiej atmosfery, ojca który nie ma wdzięczności, że zajmuję się jego matką chorą na zaawansowanego alzheimera. Karmienie strzykawką, zmienianie pieluch, mycie w łóżku. Jedyną moją ucieczką od tego był a-----l, raz na jakiś czas chciałem się upić, żeby przez weekend spać i nie myśleć o podłej rzeczywistości. Teraz mi nawet moich pieniędzy nie przywiezie, żebym miał tu na głupie p-------y
  • Odpowiedz
@mariusz95gd: podjales walke, wiesz gdzie jest problem i dzialasz by to zmienic. Nie sugeruj sie liczba plusow i zrob to dla siebie bo to twoje zycie. A co do ojca to nie ma sensu sie zadreczac nim. Zabrzmi to dziwnie ale jak mu nie wybaczysz to tylko sobie krzywde bedziesz robic. Odciac co bylo gruba kreska i spotykac sie tylko jak trzeba i wykonywac zadania ktore trzeba. Trzymam kciuki !
  • Odpowiedz
Nie będę obiektywny bo miałem przeżycia z alkoholikiem

@Michael-Knight: no to po jaką cholerę się tu chłopu pod wpisem żalisz? Zakładasz z góry że robił ludziom krzywdę, bo Ciebie ktoś po alko lał, zajebiście xD
  • Odpowiedz
@mariusz95gd: słuszna uwaga, jednakże ja miałem takie przeżycia, przez lata bezskutecznie walczyłem o tatę mimo że było mi ciężko znosić jego traktowanie.
Aktualnie tata nie pije od 3,5 roku, dużo rozmawiamy.
Być może jestem przewrażliwiony, sam też wielokrotnie zmagałem się i zmagam z niesprawiedliwym traktowaniem.
trzymam za ciebie kciuki z całego serca
  • Odpowiedz