Wpis z mikrobloga

@adrian_czaki: Gra - kamień milowy. Niestety (a może i stety) nie było mi dane zagrać w wersję z polskim dubbingiem, więc początek tej gry kojarzy mi się z oryginalnym głosem Sama Lake'a:
meloman - @adrian_czaki: Gra - kamień milowy. Niestety (a może i stety) nie było mi d...
  • Odpowiedz
@adrian_czaki: Niestety jedyną opcją jest ogarnięcie kopii fizycznej a to może być problem (sprawdziłem teraz allegro i nie zobaczyłem żadnej) ponieważ żadna z wersji cyfrowych (raczej) tej gry nie ma dubbingu polskiego. Szkoda bo bym sobie zagrał w takiego MP ale też w Assassin's Creed 1 tylko po to żeby posłuchać Daniela Olbrychskiego jako Al-Mualima.
  • Odpowiedz
@meloman ja mam na Steam i ogarnąłem spolszczenie i elegancko śmiga, trochę dziwne ze gra wyszła z dubbingiem i nie ma jej na Steam, i tak jest z wieloma grami
  • Odpowiedz
@iErdo: Też sobie ogarnę spolszczenie do wersji steamowej, już widziałem poradnik. Dubbingi polskie często nie trafiają do cyfrowej dystrybucji bo:
1. Są objęte oddzielną umową między studiem robiącym dubbing a polskim wydawcą który może już nie istnieć lub nie być zainteresowanym współpracą.
2. Umowy z aktorami dubbingowymi opiewały często na procent od sprzedaży fizycznych kopii gry. Aby to się przekładało na sprzedaż cyfrową należałoby sporządzić aneks do takiej umowy.
3.
  • Odpowiedz