Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki, mam iphone 15 pro, zaczęło mnie to irytować, ponieważ mam #ios 26 no i jak ściągam czy to #yanosik czy #waze to zawsze gada mi ten głos ios... mimo, że w ustawieniach waze mam wybrane Jacka czy Agatę, to komunikaty odczytuję ten ios... tak mnie to irytuję nie wiem gdzie to zmienić, dodatkowo w yanosiku to samo, część komunikatów ogłasza ios głos, a część yanosikowski głos... coś gdzieś mam włączone? jak to wyłączyć bo mnei to mega denerwuje i jeszcze zauważyłem, że jak przez bluetooth włączam muzykę to jak jest yanosik komunikat podaję to tak cicho gada że go w ogóle nie słychać... odistalowywanie aplikacji nie pomaga, help me #ios #iphone #apple
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@fiksbo: z głosem w waze sobie poradziłem ale z yanosikiem nie... , pomogło to co poniżej dodaję dla przyszłych poszukujących problem, lecz w dalszym ciągu mi yanosik cicho mówi podczas muzyki przez bluetooth w aucie:

Musisz zmienić głos Siri, ale też musisz WŁĄCZYĆ Siri (Ustawienia > Siri i wyszukiwanie > Słuchaj „Hej Siri”). Ponownie zainstalowałem też Mapy (nie wiem, czy to coś zmieniło).

Potem wyłączyłem Siri ponownie, a i tak
  • Odpowiedz
@fiksbo: jeśli o samą głośność chodzi to podgłośnij w momencie wypowiadania komunikatu przez yanosika. w ustawieniach mozna przetestowac komunikat i wtedy szybko podgłośnić
  • Odpowiedz