Wpis z mikrobloga

@Autohandel_lawety24pl: to te słynne samochody co tracą 50% wartości po wyjechaniu z salonu ( ͡ ͜ʖ ͡)

Ile ja się tego nasłuchałem, że u mnie koszty w używce to dlatego że słaba marka.

I w końcu ci mędrcy kupili pierwsze nowe auto, a potem drugie, trzecie bo ich stać 😀
  • Odpowiedz
podziwiam typa, że przy pierwszej awarii nie sprzedał tego auta. Swoją drogą fajna cena baterii trakcyjnej - 20k PLN za akumulatorek ~1kWh

@Kossa1313: To tak z połowę ceny nowej baterii do Tesli (tylko o pojemności ~70 kWh)...

Gość po prostu lubi ten samochód (szkoda że się nie pochwalił jaki model). Ale tak z grubsza: 2021 -> 2026 (5 lat jeżdżenia): +60 tys przebiegu czyli mało i lekko licząc 67 tys
  • Odpowiedz
LS600

@Autohandel_lawety24pl: Wygląda jak fajny samochód z fajnym silnikiem... ale te 60k to też wygląda jak połowa ceny używanego samochodu z ~2015-2016 (nie wiem który rocznik ale w 2021 miał już prawie 350k nalatane, raczej w 2 lata się takich przebiegów nie robi).

Myślisz, że pojeździsz nim jeszcze 5-10 lat bez większych wydatków (oprócz serwisu)?
  • Odpowiedz
@Autohandel_lawety24pl: tylko na cholere wymienil olej w skrzyni i silniku po 2000km? cala reszta prac mogla by zostac zrobiona w normalnym warsztacie, nie w zasranym aso, za 30% tych kwot. 6700 za wahacze, co one k---a, ze zlota? ich wymiana to max 20 minut na strone..
  • Odpowiedz
@kwanty: No właśnie to nie jest mój samochód, wrzuciłem post z Facebooka dla zobrazowania jakie są koszty utrzymania takiej fury. Mam dwa w miarę nowe samochody (2023) w rodzinie od nowości i rozglądam się za czymś, czym mógłbym się czasami pobujać dla przyjemności. Myślałem o jakiejś S-klasie albo o Lexusie i robię mały rekonesans w temacie, żeby obczaić jakie są mniej więcej koszty takiej zabawy.
  • Odpowiedz
Takie tam koszty utrzymania starego Lexusa xD

@Autohandel_lawety24pl: Na utrzymanie GS450h tata przez osiem lat nie wydał tyle co ten gość w rok. Te koszty tam wypisane są wręcz absurdalne niektóre, wymiana oleju silnik i skrzynia prawie 9k xD.
  • Odpowiedz