Wpis z mikrobloga

Jest lepszy zawód niż leśniczy?

-Uczysz się 3 lata za państwowe,
-Po studiach gwarancja zatrudnienia + leśniczówka 240m3,
-Zarobki ustawowe minimum 20k,
-Twoja praca polega na jeżdżeniu na lesie i patrzeniu jak po prostu rośnie.

Serio nie sądziłam, że z tego się tyle wyciąga ( _)
jmuhha - Jest lepszy zawód niż leśniczy?

-Uczysz się 3 lata za państwowe,
-Po studia...

źródło: 1000027129

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha: jak myślisz że sadzenie drzew np . to lekka robota to pozdro. Chłopy wyjmują siebie kleszcze pająkami i c--j wi co jesscze, nie mówiąc już o tym że bez znajomości to nic się tam nie zarobi
  • Odpowiedz
@jmuhha: Już parę ładnych lat temu jak znajomy studiował leśnictwo, na wszystkich wydziałach leśnych i w technikach kształcono wielokrotnie więcej ludzi niż było realnie miejsc pracy w LP. Gwarancja zatrudnienia, leśniczówka i te zarobki to już wyższy poziom odklejki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiem że to bait ale jeszcze ktoś uwierzy xdd
  • Odpowiedz
@jmuhha: z 15 lat temu zarobki były koło 6k + 1,2k na paliwo do służbowej terenówki, leśniczówka utrzymywana przez państwo płacące za remonty generalnie kawał lasu w którym sobie rządzisz, przepędzasz kłusowników i zaznaczasz drzewa do wycięcia, a jak ktoś Cię w----i to go możesz o-----ć z dubeltówki. Tak sobie siedzieć w lesie i dostawać przelew z jednej strony kusi, z drugiej strony innego świata dużo nie zobaczysz.
  • Odpowiedz
no to jak wytlumaczysz to że stoje 2 metry od lesniczego a on sadza drzewka mlode przy mnie to moze fatamorgana znam chlopa pare lat ale moglo mi sie przewidziec

@Suziska: może jakaś specjalna akcja? SądziMy czy coś? Generalnie u nas na robotę leśniczy wpadał tylko na odbiór zawsze.
  • Odpowiedz