Wpis z mikrobloga

śliczna kolekcja. Jak oceniasz jakościowo balla? Bardzo odstaje od omegi?

@samotnypies: Dzięki. No nie ma co tu się rozpisywać, widać różnicę w wykończeniu, detalach, zwłaszcza tam, gdzie jest szczotkowana powierzchnia. Ale też nie ma co się dziwić, cena 2,5 razy wyższa. Bransoleta jest co prawda trochę dziwna w pierwszym kontakcie, ale wygodna (co może być ważniejsze?). I jej skracanie zaskoczyło mnie na minus, ale to już mało ważne, teraz wiem
  • Odpowiedz
@Flavius_Claudius_Iulianus: Widziałem tego Longinesa na żywo i zrobił na mnie ogromne wrażenie. Zdjęcia nie oddają elegancji tej tarczy. Gratuluję też bycia jednym z niewielu ludzi, którzy wybierają 57 zamiast Moonwatcha ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
Gratuluję też bycia jednym z niewielu ludzi, którzy wybierają 57 zamiast Moonwatcha ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@wjtk123: Dzięki, ale dla mnie to oczywisty był wybór, nie chcę zegarków bez datownika (jak typowy Moonwatch, Tresor Power Reserve to wyjątek) i wymiary są niemal idealne. Poza tym bardziej podoba mi się ta estetyka.
  • Odpowiedz
@Flavius_Claudius_Iulianus: Garniturowy bardzo fajny ale reszta jest tak podobna od siebie jakbyś za każdym razem kupował ten sam zegarek :-)
Na This watch that watch był ostatnio film o zegakach jakie by autor kupił gdyby zaczynał kolekcję od zera, może znajdziesz inspirację.

Gx
  • Odpowiedz
ale reszta jest tak podobna od siebie jakbyś za każdym razem kupował ten sam zegarek :-)

@Man_of_Gx: No właśnie się nie zgodzę. Jest ML na pasku, całkiem inny BALL (choć to zegarki najbardziej tutaj podobne do siebie) na bransolecie, diver z ceramicznym bezelem na bransolecie mesh i chronograf. Kolekcja jest różnorodna, a nie będzie w niej raczej np. zegarków o innym kształcie koperty niż okrągły, bo mi się takie nie
  • Odpowiedz
maurice lacroix ciekawy jest squarewheel

@TajnyPortfelBuffeta: Nawet spoko, ale jak dla mnie za duży

Ja bym tu dorzucił do kolekcji jakiegoś bardziej szalonego oczojebnego letniaczka albo przyoszczędzić i pójść w jakiegoś złotego/two tone rolexa

Nie przepadam za szalonymi/oczojebnymi zegarkami, Aquaterra z turkusową tarczą jest jak dla mnie wystarczająca, ale to już nie na lato 2026 (chyba, że mi odbije). Rolexy mnie jakoś nie przekonują (a tym, że każdy zna Rolexa
  • Odpowiedz
@Vadzior: Jestem ogólnie zadowolony, co prawda odchyłki dobowe mają do kilkunastu sekund, ale zegarek nie na chronometru, więc trzeba się z tym liczyć. Natomiast nie wybrałbym go na bransolecie. Ale to już kwestia preferencji. Poza tym trochę dostał mój Aikon (rysy) i miał drobny kontrakt z wodą przy niedokręconej koronce, więc czeka go niedługo serwis.
Breitlinga kupiłem nowego niecały rok temu, to były ostatnie egzemplarze tej serii SOH, pojawiała się
  • Odpowiedz