Wpis z mikrobloga

No to o------e perfekcyjnie!

Zbieram dane z treningu siłowego(hevy) monitoruje sen i nie tylko(garmin)
Zbieram te dane w jedno miejsce tj do garmin connect(https://github.com/drkostas/hevy2garmin) a z tego tj z garmin connect pobieram wszystko do siebie przez https://github.com/nrvim/garmin-givemydata który ma tez mcp serwer dla AI/LLMów
Podłączyłem perplexity przez connector i moge analizować sobie te dane jak tylko chce, rysuje wykresy, weryfikuje i inne chujemujedzikieweze. Taki głos rozsądku vel asystent treningowy

#silownia #mikrokoksy #garmin #programowanie #sztucznainteligencja #ciekawostki
Pan_Slon - No to o------e perfekcyjnie!

Zbieram dane z treningu siłowego(hevy) monit...

źródło: sen_mcp

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IlllI: zeby AI np mogło analizować te dane podsumować jednostki i dostosowywać trening. Zajebista sprawa. Jest podobny projekt Polaków w fazie rozwoju ale tylko na iOS i za grubą kase. RestOrTrain na reddicie są aktywni
  • Odpowiedz
  • 1
@Simpleco: a tu masz prawie za darmo tj hevy pro i perplexity pro ;) oczywiście trochę innych rzeczy też potrzeba ale zakładając że masz coś i lubisz się bawić to można ogarnąć to niskim kosztem/nakladem pracy
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: Fajne. Jak te wykresiki wydają mi się zbędnym bajerem tak te wnioski o złym wpływie późnego treningu na sen już wyglądają fajnie. Możesz zacząć eksperymentować ze spacerem/wolnym bieganiem po takim treningu i sprawdzić czy pozytywnie wpłynie to na jakość snu i garmin/AI zauważy różnicę. Chociaż wiem, że analiza snu w Garminie to kupa i sprawdza się tu powiedzenie: garbage in, garbage out więc AI to trochę jakby grzebała w
  • Odpowiedz
Chociaż wiem, że analiza snu w Garminie

@echelon_: mam epiksa 2 pro gen 2, on nie potrafi nawet dobrze kroków zliczyć, a co dopiero sen ocenić. Zresztą przy śnie, to była zupełna fantastyka, to już Samsungi z WearOS lepiej sen wykrywały, nie mówiąc o tym, że potrafią drzemki łapać, co przerasta Garmina. Ogólnie taka żonglerka danymi jest super, ale faktycznie to próba grzebania w śmieciach.
Na ile ja próbowałem szukać
  • Odpowiedz
  • 0
@vostok: ja jestem nawet zadowolony choć fenix7x drugi raz bym nie kupił, za duży. Nie najlepiej ogarnia trening siłowy. Drzemki, kroki itp jest OK. Sen po ponad roku używania łapie przyzwoicie. Korelowałem to sobie z różnymi sytuacjami i zgadza się niemal wszystko.
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: mi potrafi kroki zaliczać, jak siedzę przy komputerze albo jadę autem. Drzemki wykrywa losowo, jak rano leżę i przeglądam wypok na telefonie, to wg niego śpię, wstania do kibla w nocy potrafi nie zauważyć, mimo że nawet klikam, żeby latarkę odpalić itp itd. Np. Watch Samsunga, jak tylko wezmę telefon do ręki, to nawet, jak praktycznie się nie ruszam, nie da sobie wcisnąć, ze śpię... Ogólnie szkoda kasy na
  • Odpowiedz