Aktywne Wpisy

Kasahara +498
Jak chcecie zobaczyć uśmiech dziecka u 38 latka to macie właśnie okazje. Z okazji urodzin przyjaciele przygotowali mi prezent - sztangę załadowaną 38 monsterami, japońskie noże (kocham gotować) i koszulkę do wyciskania (taka z gumą na plecach). Aż mnie bolała twarz przez 2-3 godzinne śmianie się i uśmiechanie.
Z młodych lat nie został mi ani jeden przyjaciel, w dorosłym wieku wszystkich (około naprawdę 6 bliskich, co mi pomogą w każdej sytuacji i
Z młodych lat nie został mi ani jeden przyjaciel, w dorosłym wieku wszystkich (około naprawdę 6 bliskich, co mi pomogą w każdej sytuacji i
źródło: 2026-07-09 19.21.47
PobierzWpis o tym jak porąbana jest u nas w kraju "ekologia"
#ekologizm #ekologia #ekologianapelnej #krajzdykty #odpady
Mieszkam w Warszawie a rodzinę w innej części Mazowsza i zdarzyła się następująca ciekawostka,
jest sobie garaż w którym ktoś kto nie żyje od wielu lat - dawno temu trzymał traktor,
#ekologizm #ekologia #ekologianapelnej #krajzdykty #odpady
Mieszkam w Warszawie a rodzinę w innej części Mazowsza i zdarzyła się następująca ciekawostka,
jest sobie garaż w którym ktoś kto nie żyje od wielu lat - dawno temu trzymał traktor,

#czolgi #militaria #militaryboners #armia #wojna #polska
źródło: 1000016414
PobierzNiby borsuk, a niezły kot.
Ten piaskowy brąz to nie żadna pustynia, tylko kolor odsłoniętej gleby, suchej trawy, piachu na poligonach, poboczy itd. - tego w Polsce jest pełno.
Do tego jaśniejsza zieleń i mniej czerni, bo nasz krajobraz jest jaśniejszy niż np. w zachodniej Europie.
Kamuflaż z bliska wygląda chaotycznie i dziwnie - i dokładnie o to chodzi. Z dystansu
źródło: 1000016424
Pobierzźródło: 1000016428
Pobierzźródło: 1000006623
PobierzJakie uśrednione? Zdjęcie jest z dziś, sprzed chwili, poludniowa Polska, Kraków, gwoli ścisłości. Ta zieleń jest absolutnie nienaturalna, bo ani to młoda trawa, ani busz.
Kamuflaż ma działać w różnych warunkach i porach, a nie pasować do jednego kadru.
Jego celem jest rozbijanie sygnatury pojazdu, nie zabawa w kameleona - bo zawsze trafisz na obszar o innych barwach.
Teraz mamy początek maja - krótki okres jaskrawej zieleni w Polsce, która za chwilę przygaśnie. Wrzucisz ten sam kadr za
źródło: 1000016480
Pobierzźródło: 1000016481
PobierzPrzy kamuflażu zieleni w naszym klimacie odnosi się raczej do iglastych, ewentualnie mieszanych drzewostanów, które są lepszym benchmarkiem niż liściaste - bo jest ich najwięcej to raz a dwa - one trzymają kolor cały rok, a liściaste
Co do drzewostanu to fakt, u nas więcej iglastych, a ja przez pryzmat widoku z okna ostatnio patrzę, bo nie mam czasu na żaden wyjazd poza ten k--------k.