Wpis z mikrobloga

Tego zaobserwowałem wiele razy o poranku... Cichy, pewny siebie i skupiony na polowaniu drobnych owadów. Przechodziłem koło niego i zamiast odlecieć jak inne, to stał i obserwował. Spotykam jedynie czarnych samców...

Tajemniczy Kos...
#przegryw #ptaki
Mr3nKi - Tego zaobserwowałem wiele razy o poranku... Cichy, pewny siebie i skupiony n...

źródło: 29811242563_aa6a9bbb0a_b1

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@Mr_3nKi_: koło mnie kręci się podobny, ewidentnie ma dobre warunki bo brzuszek widocznie zaokrąglony, zawsze jak go widzę to mówię cześć gruby
  • Odpowiedz
  • 1
Będąc na gruncie on nasłuchuje ruchy dżdżownic pod ziemią i na tej podstawie je wydziobuje

@sensualnaibezpieczna: Nie tylko dżdżownice.

Stoi i dostrzega najmniejszy ruch źdźbła trawy... Jest bardziej skupiony na jedzeniu niż na człeku. Widuje kilka razy w tygodniu i za każdym razem obserwuje jego zachowanie.
  • Odpowiedz
@Mr_3nKi_: kosy są absolutnie super, nie są aż tak bojaźliwe, pięknie ćwierkają i uroczo zasuwają tymi swoimi nóżkami () ostatnio wylądowały w mojej topce
  • Odpowiedz
@Mr_3nKi_: kos cichy? Te ptaki napierdzielaja od rana do nocy I'm a barbie girl :D

U mnie w ogrodzie lubię rudziki. Zero krępacji, to ich ogród i koniec. Nawet teraz sobie jem, a on obok w krzakach ćwirka ()
isomalta - @Mr3nKi: kos cichy? Te ptaki napierdzielaja od rana do nocy I'm a barbie g...
  • Odpowiedz
U mnie w ogrodzie lubię rudziki. Zero krępacji, to ich ogród i koniec. Nawet teraz sobie jem, a on obok w krzakach ćwirka

@isomalta: rudziki są najlepsze ( ʖ̯) gaduły niesamowite i nikogo się nie boją.
  • Odpowiedz