Wpis z mikrobloga

Cześć, koledzy proszę o radę. 3 miesiące temu w pracy przeciążyłem łokieć i pękło mi więzadło, w czerwcu mam artroskopię. Od tamtego momentu większość czynności robię lewą ręką i...chyba mam problem z ścięgnem prostownika łokciowego nadgarstka lewej ręki, notorycznie przeciążona ręka zaczyna się buntować, czekam na wyniki rezonansu. Domyślam się, że mam przed sobą długą rehabilitację, wg lekarza powrót do pracy po ok 3-6 miesiącach, nie mogę pozwolić sobie na taką przerwę. Szukam czegoś, co przyspieszy tempo regeneracji po operacji i pomoże mi pożegnać problem z lewą ręką - trafiłem na BPC-157. Czy ktoś stosował?:Czy ktoś ma sprawdzone źródło? Dziękuję za pomoc.

#mikrokoksy
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@haakenn: żeby się upewnić, chcesz brać substancję nieprzebadaną klinicznie, niedopuszczoną do stosowania u ludzi jako lek czy suplement, bo nie podoba ci się diagnoza lekarza? I szukasz na wykopie nielegalnego dostępu? Co zrobisz, jak się popsujesz bardziej tą "terapią"? Wrócisz do NFZ, żeby z moich podatków lekarz cię wyciągał z bagna, w które sam wleziesz? Jestem na nie.
  • Odpowiedz
chcesz brać substancję nieprzebadaną klinicznie, niedopuszczoną do stosowania u ludzi jako lek czy suplement, bo nie podoba ci się diagnoza lekarza?

@Kj5s6f2dk7s54o: ludzie w ChacieGPT projektują i z powodzeniem implementują zindywidualizowane szczepionki mRNA dla swoich psów więc spokojnie
  • Odpowiedz
Szukam czegoś, co przyspieszy tempo regeneracji po operacji i pomoże mi pożegnać problem z lewą ręką - trafiłem na BPC-157.

@haakenn: Wedle ludowej mądrości faktycznie potrafi pomagać, ludzie jeszcze łączą to z TB500. Śmiało bierz.

Czy ktoś ma sprawdzone źródło?

@haakenn: Wydaje mi się że jeszcze całkiem niedawo sprawdzone źródła źródła były na pierwszej stronie wyników google i chwalony był np synthagen, więc niekoniecznie musialbys siegac po undery
  • Odpowiedz
@haakenn: Ten peptyd nasila angiogenezę, czyli rozrost naczyń krwionośnych (włosowatych). Problem jest taki, że nie działa magicznie w miejscu uszkodzenia, ale wali po wszystkim, co w konsekwencji może wspomagać rozwór rakulców, choć badania różnie mówią. Chcesz ryzykować? O ile w ogóle dostaniesz we fiolce to co tam ma być....
Tu całkiem ciekawy papier https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC12446177/
  • Odpowiedz
@haakenn chłop nie chce brać 3 miesiące L4 w magazynie bo Janusz będzie niezadowolony, ale za to chce płacić za jakieś cuda na kiju żeby dostać od tego raka. Świetny plan.
  • Odpowiedz
@haakenn: stosowałem przy naderwanym mięśniu czworobocznym. Czy jakoś super szybko sie wygoilem? Tak. Ale możliwe że było to tez spowodowane podbiciem dawek GH i sumiennym wykonywaniem zaleceń fizjo a nie bpc. Generalnie im jestem starszy tym mniej ufam magicznej mocy jakichkolwiek peptydow, poza GH.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kj5s6f2dk7s54o: właśnie tak, później będę się leczył za Twoje podatki u lekarza, którego Ty utrzymujesz xD

@sruba_m3 żebyś wiedział! Nie wiesz ile musiałem pracować, żeby dostać tego nowego paleciaka. Szef mnie docenia, mam dosatkowo 40 zł brutto do wypłaty.

Jestem w szoku, że na tagu gdzie bycie na b----e jest stosunkowo normalne zapanowało takie oburzenie. Ale dziękuję, przywróciliscie mi wiarę w ludzi.
  • Odpowiedz
  • 0
@haakenn: też kiedyś walczyłem z łokciami, zarówno tenisisty, jak i golfisty. Już z dwa lata mam spokój, ale ćwiczenia od fizjo robię nadal i wiem, że to dzięki temu właśnie.
Wydaje mi się, że nic Cię nie uratuje, tylko dobry fizjo i dobry program ćwiczeń, który będzie dawał organizmowi odpowoednie bodźce do regeneracji.
  • Odpowiedz