Wlasnie dotarlo do mnie, ze ja w sumie nie czuje, ja sobie wyobrazam, ze czuje Zaczynam rozumiec, dlaczego robilem pewne rzeczy i czasem dalej robie To byla proba rzeczywistego poczucia czegos, ale to wszystko iluzja, kuszaca, ale iluzja
@dream_big: nie jestem pewien, czy to strach, ale moze to rzeczywiscie jakis mechanizm obronny Teraz pytanie, czy proba odblokowania tego, to jest dobry pomysl W koncu jesli mnie zblokowalo przed odczuwamiem, to po to, by mnie chronic (teoretycznie) No i moze tam nic nie byc, czyli nie ma co odblokowywac tak naprawde Jesli masz jakies materialy na ten temat, to podziel sie
@czarnoibialo: materiałów nie mam. Stricte zadaję Ci pytania. W przyrodzie nie ma czegoś co w sumie jest ale nie musi być, nie musi być potrzebne. To byłaby strata cennej energii układu. Pytanie przed czym mogłoby Cię chronić? Odczuwanie uczuć szczerze samo w sobie jest bolesne. Ponadto doświadczasz, odkrywasz o sobie nowe rzeczy. Podświadomość jest ostrożna, nie lubi zmian, no to jest niepewne. Dlatego ludzie wolą znany dyskomfort niż nieznany komfort.
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
Zaczynam rozumiec, dlaczego robilem pewne rzeczy i czasem dalej robie
To byla proba rzeczywistego poczucia czegos, ale to wszystko iluzja, kuszaca, ale iluzja
Co to znaczy? Nie wiem xD
#gownowpis #psychologia #zaburzeniaosobowosci #humorobrazkowy
źródło: 3877
PobierzTeraz pytanie, czy proba odblokowania tego, to jest dobry pomysl
W koncu jesli mnie zblokowalo przed odczuwamiem, to po to, by mnie chronic (teoretycznie)
No i moze tam nic nie byc, czyli nie ma co odblokowywac tak naprawde
Jesli masz jakies materialy na ten temat, to podziel sie
źródło: 4194
PobierzPytanie przed czym mogłoby Cię chronić? Odczuwanie uczuć szczerze samo w sobie jest bolesne. Ponadto doświadczasz, odkrywasz o sobie nowe rzeczy. Podświadomość jest ostrożna, nie lubi zmian, no to jest niepewne. Dlatego ludzie wolą znany dyskomfort niż nieznany komfort.