Wpis z mikrobloga

Z okazji jutrzejszego święta pracy, chciałbym UROCZYŚCIE PODZIĘKOWAĆ KAŻDEMU PROLOWI pracującemu na Umowie o Pracę lub Umowie Zleceniu za każdą złotówkę płaconej przez niego co miesiąc składki zdrowotnej.

To tylko dzięki Wam każdy potrzebujący opieki medycznej w naszym kraju ma szansę jej otrzymania, niezależnie od swojego stanu i majątku. To dzięki Wam, wbrew interesowi klasy posiadającej, nikt w Polsce nie jest pozostawiany by zdechnąć pod płotem.

To za Wasze 9% codziennie ratuje się ludzkie życie i zdrowie. Utrzymujecie cały ten system, w tym jadących na gapę bogaczy, cieciembiordzów i inne uprzywilejowane grupy, które korzystają, ale nie chcą nic dawać od siebie.

Dziękuję Wam! Jesteście cichymi bohaterami naszego kraju zasługującymi na wdzięczność i szacunek. Bo cóż jest bardziej dobrego i szlachetnego od odmówienia sobie, by pomóc innym, by ochronić wartość najwyższą - życie innego człowieka?

#antykapitalizm #praca #pracbaza #januszex #gospodarka #ekonomia #polska #nfz #zdrowie #zus
czerwonykomuch - Z okazji jutrzejszego święta pracy, chciałbym UROCZYŚCIE PODZIĘKOWAĆ...

źródło: IMG_2197

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czerwonykomuch: Kobieta trafiła na oddział ratunkowy w Miami, gdzie spędziła niespełna sześć godzin.

Podstawowy panel metaboliczny krwi — 2 334 dol. (8 445 zł), badanie lipazy (enzym trzustki) — 1 156 dol. (4 182 zł), morfologia krwi (CBC Automated) — 1 425 dol. (5 156 zł), badanie moczu pod kątem bakterii — 606 dol. (2 193 zł), generalna analiza moczu — 963 dol. (3 484 zł)
Jednak na tym nie
  • Odpowiedz
@kuroszczur: państwo to Ty. Jesteś częścią tego państwa. Tworzysz to państwo. Więc jebiąc to państwo, w szczególności jako prol, jebiesz samego siebie i pogarszasz swoje własne warunki życia.

Może kiedyś to zrozumiesz.
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch: Nie wytłumaczysz, w Polsce tak to już jest - osoby na minimalnej/średniej głosują na konfederację i ich "wolny runek" a zarabiający faktycznie duże pieniądze N*średnia na UoP/UZ skłaniają się ku socjalizmowi i są w stanie oddawać w swoich podatkach więcej o ile faktycznie będą one służyły eliminacji nierówności. Tych biednych i łapczywych jest jednak więcej i sami sobie utrudniają życie a korzystają bogaci którzy chcą pomóc ale nie mogą
  • Odpowiedz
@Bejro: Nie wiem jak to jest z osobami z niskim uposażeniem, ale wiem na pewno, że glosowanie na kogokolwiek licząc, że coś się dla nich zmieni na lepsze jest co najmniej infantylne a na pewno bezcelowe
  • Odpowiedz
@kuroszczur: znam wielu kozaków takich jak Ty. Państwo to wróg. Państwo ich okrada. Tylko nauki bezrobotnego, znajdującego się od dziesiątek lat na utrzymaniu państwa dziadka w muszce wszystko naprawią!

A potem się nóżka powinęła, albo zdrówko popsuło, to pierwsi roszczeniową łapę po pomoc wyciągali, by państwo pomogło.

W Twoim zaś przypadku - pamiętaj, że po 40 rośnie zapadalność na nowotwory i choroby wieńcowe. Choć w żadnym razie Ci tego nie
  • Odpowiedz
Z okazji jutrzejszego święta pracy, chciałbym UROCZYŚCIE PODZIĘKOWAĆ KAŻDEMU PROLOWI pracującemu na Umowie o Pracę lub Umowie Zleceniu za każdą złotówkę płaconej przez niego co miesiąc składki zdrowotnej.

To za Wasze 9% codziennie ratuje się ludzkie życie i zdrowie.

@czerwonykomuch:
A składki z JDG - 830 zł - już nie ratują życia i zdrowia?
  • Odpowiedz
A potem się nóżka powinęła, albo zdrówko popsuło, to pierwsi roszczeniową łapę po pomoc wyciągali, by państwo pomogło

@czerwonykomuch: Nieraz mi się podwinęla i państwo g---o pomoglo.

W Twoim zaś przypadku - pamiętaj, że po 40 rośnie zapadalność na nowotwory i choroby wieńcowe. Choć w żadnym razie Ci tego nie życzę, to pamiętaj, że jeśli nie otrzymasz pomocy na czas w wyniku coraz bardziej niedofinansowanej ochrony
  • Odpowiedz
żyję już na tym świecie 40+ lat, to z doświadcxenia wiem, że to Konkin ma rację

@kuroszczur: popros matke do komputera, bo ja jestem od Ciebie starszy wiec mam racje ze p--------z glupoty
  • Odpowiedz
Państwo to wielka fikcja, dzięki której każdy usiłuje żyć kosztem innych

Frédéric Bastiat

@kuroszczur: Bastiat wielki myśliciel obalił tym zdaniem cały sektor ubezpieczeniowy. Czy jak robi to sektor prywatny to jednak ubezpieczenie jest dobrym pomysłem? Co myślisz na ten temat?
  • Odpowiedz
  • 22
Gromadzenie majątku zamiast przepiredalanie go socjale dla pasożytów czy inne pseudo-uslugi nie jest j------m samego siebie XD

Co za kolektywny belkot.

@kuroszczur: Majątek to dla ciebie, a to my się mamy zrzucić na:
- karetkę dla ciebie czy twojej rodziny jak będzie trzeba ratować ich życie
- leczenie, jak zachorujecie. Na wyleczenie raka czy przeszczep nie
  • Odpowiedz
Łącznie rachunek za nieco mniej niż sześć godzin wyniósł 49 323 dol., czyli równowartość ponad 190 tys. zł.

@MistrzKowalski: No akurat to jest z-ebany amerykański system. U nas full prywatnie za kilka stówek zrobisz full wypas badania krwi, moczu i oleju samochodowego sąsiada. Fakt że to było kilka lat temu, ale rezonans robiłem za 300zł w prywatnej klinice (wyłącznie prywatnej, bez kontraktów).
  • Odpowiedz
@czerwonykomuch: A ludzie na JDG zmuszeni wybrać tą formę? Też płacą, a skoro się dokładają, to im wdzięczność także się należy. Nie ich wina, że kapitalizm wypycha ich z normalnych ram pracy.
  • Odpowiedz