Wpis z mikrobloga

w ogóle to będąc nastolatkiem, żyłem w przekonaniu, że ludzie uczą się całe życie, wiecie, że im człowiek starszy, tym mądrzejszy, bo proces gromadzenia wiedzy nigdy się nie zatrzymuje. xD
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@atteint: a prawda wygląda tak, że 40% dorosłych polaków to analfabeci funkcjonalni i nie rozumieją prostego tekstu czytanego na poziomie piątej klasy szkoły podstawowej
  • Odpowiedz
  • 3
@atteint: Starzy ludzie to największe rozczarowanie mojego życia. I twierdzę teraz że odpowiadają za większość problemów politycznych tego świata.
  • Odpowiedz
@atteint: u mnie się zatrzymało jak zrozumiałem, że nie jestem szczególnie mądry. Ale teraz myślę, że to może być tylko autosugestia i gdybym myślał, że kestem mądry to bym sam nabierał mądrości. Byłbym samomądry
  • Odpowiedz
  • 1
@atteint: samo "gromadzenie wiedzy" nie wystarczy aby być mądrym. Trzeba jeszcze myśleć logicznie i umieć wyciągać prawidłowe wnioski z danych, ktore się posiada.
  • Odpowiedz
@atteint: powinno się żyć tak, żeby tak właśnie było, niestety w praktyce jest to trudne i cechuje mentalnych mistrzów, którzy oczywiście jeszcze muszą mieć ku temu możliwości
  • Odpowiedz