Wpis z mikrobloga

#majowka to grillowanie i często połączone jest to z alkoholem dla towarzystwa.
Prezentuję alternatywę do wódki i piwa, ale z rozwagą - wybór pomiędzy różnymi rodzajami #w----y czy #bourbon #w-----y pod konkretne potrawy z #grill. Od dawna nic nie nagrywałem i wczoraj mnie naszło po pytaniach od znajomych, że warto podzielić się tą wiedzą ze światem. Więc szybko kamerki na statyw, grill odpalony i poszło nagranie. Jakość video pozostawia wiele do życzenia, ale zależało mi to puścić póki ludzie jeszcze mają czas wyjsć do sklepu i zrobić zapasy na majówkę.
Czasami lepiej towarzysko posączyć drogą łychę i nacieszyć kubki smakowe po sparowaniu z jedzeniem niż zalać mordę i obudzić się w rowie ;)
A jakby ktoś miał jakiekolwiek pytania to będę tutaj na wykopku i tam w komentarzach odpowiadać. Jeśli pomogę chociaż jednej osobie to może wróci mi chęć na nagrywki, bo gdzieś mi ta zajawka się wypaliła gdy trzeba było godziny na montażu spędzać.

https://youtu.be/-OQKjbWAla0

#autopromocja

P.S. jak ktoś zostawi suba to będę dźwięczny i po powrocie do Polski w 2027 zrobię małe tourne bourbonowe po wykopkach jak niegdyś robiłem z ostrymi sosami ;)
kamillus - #majowka to grillowanie i często połączone jest to z alkoholem dla towarzy...
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@WentylatorDoRozrzucaniaLuznychMysli: albo itrowertycy, którzy bez wspomagania nie są w stanie funkcjonować pomiędzy tłumem ludzi. Daję właśnie alternatywę, aby napić się z głową, a nie pić do odciny jak to się często zdarza na tego typu imprezach.
Pamiętaj - nie każdy jest alkoholikiem.
  • Odpowiedz
  • 1
@vinmcqueen: kiedyś też sobie nie wyobrażałem - wszystko zależy jednak od tego z czym się paruje. Torfowa nie przypasuje do kurczaka, ale świetnie się skomponuje z łososiem czy tłustą wieprzowiną. Burger idealnie wjedzie z bourbonem, a krewetki z glenfiddichem.
Żeberka w glazurze fajnie się skomponują z "owocowym" highlandem, a baranina będzie wręcz lepsza jak przepijesz żytnią. I nie trzeba chlać do odciny.

Jednak trzeba pamiętać, że świat w----y nie kończy
  • Odpowiedz
  • 2
@kamillus: plusik, że tak to postrzegasz, bo ja też. Nie lubię łatki chlora, a podsuwanie pomyslow na taki pairing często kończy sie tłumaczeniem dlaczego to nie wymówka.
  • Odpowiedz