#majowka to grillowanie i często połączone jest to z alkoholem dla towarzystwa. Prezentuję alternatywę do wódki i piwa, ale z rozwagą - wybór pomiędzy różnymi rodzajami #w----y czy #bourbon #w-----y pod konkretne potrawy z #grill. Od dawna nic nie nagrywałem i wczoraj mnie naszło po pytaniach od znajomych, że warto podzielić się tą wiedzą ze światem. Więc szybko kamerki na statyw, grill odpalony i poszło nagranie. Jakość video pozostawia wiele do życzenia, ale zależało mi to puścić póki ludzie jeszcze mają czas wyjsć do sklepu i zrobić zapasy na majówkę. Czasami lepiej towarzysko posączyć drogą łychę i nacieszyć kubki smakowe po sparowaniu z jedzeniem niż zalać mordę i obudzić się w rowie ;) A jakby ktoś miał jakiekolwiek pytania to będę tutaj na wykopku i tam w komentarzach odpowiadać. Jeśli pomogę chociaż jednej osobie to może wróci mi chęć na nagrywki, bo gdzieś mi ta zajawka się wypaliła gdy trzeba było godziny na montażu spędzać.
P.S. jak ktoś zostawi suba to będę dźwięczny i po powrocie do Polski w 2027 zrobię małe tourne bourbonowe po wykopkach jak niegdyś robiłem z ostrymi sosami ;)
@WentylatorDoRozrzucaniaLuznychMysli: albo itrowertycy, którzy bez wspomagania nie są w stanie funkcjonować pomiędzy tłumem ludzi. Daję właśnie alternatywę, aby napić się z głową, a nie pić do odciny jak to się często zdarza na tego typu imprezach. Pamiętaj - nie każdy jest alkoholikiem.
@vinmcqueen: kiedyś też sobie nie wyobrażałem - wszystko zależy jednak od tego z czym się paruje. Torfowa nie przypasuje do kurczaka, ale świetnie się skomponuje z łososiem czy tłustą wieprzowiną. Burger idealnie wjedzie z bourbonem, a krewetki z glenfiddichem. Żeberka w glazurze fajnie się skomponują z "owocowym" highlandem, a baranina będzie wręcz lepsza jak przepijesz żytnią. I nie trzeba chlać do odciny.
Jednak trzeba pamiętać, że świat w----y nie kończy
@kamillus: plusik, że tak to postrzegasz, bo ja też. Nie lubię łatki chlora, a podsuwanie pomyslow na taki pairing często kończy sie tłumaczeniem dlaczego to nie wymówka.
Prezentuję alternatywę do wódki i piwa, ale z rozwagą - wybór pomiędzy różnymi rodzajami #w----y czy #bourbon #w-----y pod konkretne potrawy z #grill. Od dawna nic nie nagrywałem i wczoraj mnie naszło po pytaniach od znajomych, że warto podzielić się tą wiedzą ze światem. Więc szybko kamerki na statyw, grill odpalony i poszło nagranie. Jakość video pozostawia wiele do życzenia, ale zależało mi to puścić póki ludzie jeszcze mają czas wyjsć do sklepu i zrobić zapasy na majówkę.
Czasami lepiej towarzysko posączyć drogą łychę i nacieszyć kubki smakowe po sparowaniu z jedzeniem niż zalać mordę i obudzić się w rowie ;)
A jakby ktoś miał jakiekolwiek pytania to będę tutaj na wykopku i tam w komentarzach odpowiadać. Jeśli pomogę chociaż jednej osobie to może wróci mi chęć na nagrywki, bo gdzieś mi ta zajawka się wypaliła gdy trzeba było godziny na montażu spędzać.
https://youtu.be/-OQKjbWAla0
#autopromocja
P.S. jak ktoś zostawi suba to będę dźwięczny i po powrocie do Polski w 2027 zrobię małe tourne bourbonowe po wykopkach jak niegdyś robiłem z ostrymi sosami ;)
@kamillus: tak sobie to zawsze alkoholicy tłumaczą
Pamiętaj - nie każdy jest alkoholikiem.
Żeberka w glazurze fajnie się skomponują z "owocowym" highlandem, a baranina będzie wręcz lepsza jak przepijesz żytnią. I nie trzeba chlać do odciny.
Jednak trzeba pamiętać, że świat w----y nie kończy