Wpis z mikrobloga

Dostałem mandat od #apcoa na kwotę 95zł za brak biletu pod Lidlem. Godzina wystawienia mandatu to 16:04, a godzina wydrukowania paragonu to 16:03:33, czyli mniej niż pół minuty od odejścia od kasy. Wysłałem reklamacje i w załączniku dodałem zdjęcie paragonu. Czy jest szansa że będzie ona zaakceptowana, czy dla świętego spokoju opłacić karę? Nie chcę sobie robić problemów ;/
#pytanie #parking #samochody #mandat
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy jest szansa że będzie ona zaakceptowana, czy dla świętego spokoju opłacić karę?

@Faxy: No na pewno nikt nie wymaga od ciebie wpłacenia kary zanim zostanie rozpatrzona reklamacja.
  • Odpowiedz
  • 1
@Faxy: po prostu nie płać. Wysłałeś wyjaśnienie dałem czy poleconym? Ważne żeby był dokument że rozmawiałeś. A jak chcą niech się sądzą. GPT ci powie jak wygląda procedura. Nie wygrają. Nie stresuj się.
  • Odpowiedz
@Faxy: jak kiedyś dostałem od nich ten 'mandat' to go zauważyłem jak byłem już 5h w domu, a do sklepie do którego należał parking wcale nie wchodziłem, wróciłem tam, zrobiłem zakupy, wysłałem im mailem potwierdzenie bankowe bez godziny i anulowali ;) miesiące później widziałem na wykopie wpisy, że ich wezwania należy ignorować, ale i tak dla świętego spokoju bym zrobił teraz to co zrobiłem wtedy
  • Odpowiedz