Wpis z mikrobloga

Batyr: "Ochrona nie polega na ułatwianiu rozstania. Ochrona polega na wspieraniu trwałości pomimo różnych trudności." ja p-----e XDDDDDDDD "Świadomość takiej procedury – rozstania wymagającego wyłącznie kilku podpisów – zachęci do traktowania małżeństwa jedynie jako związku na próbę." XDDDDDDDDDD jezu kogoście wybrali debile
#polityka
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JAuStURYErSE: Poznałem w życiu kilka takich osób. Po paru miesiącach małżeństwa stwierdzili, że do siebie nie pasują i się rozstali, bez awantur w sądzie i kwestii majątku. Następnie znaleźli kolejnego partnera i mieli z nim dzieci.

Jakby możliwość wzięcia rozwodu była dla nich bardziej utrudniona to pewnie wiele z tych dzieci by nie powstało.
  • Odpowiedz
@JAuStURYErSE: lol jakiś trep z obitym łbem na ustawkach uzurpuje sobie prawo do decydowania o tym co ze swoim życiem mają robić dorośli ludzie. Car mówi że macie uprawiać keks to będziecie uprawiać keks xD Nie obchodzi mnie że każdy chce iść w swoją strone
  • Odpowiedz
  • 38
@Tagliacozzo

w sumie to ma rację. Zamiast próbować ratować małżeństwo to cyk szybki podpis u notariusza i naura. Ale to nieuniknione dla dopaminowych zombie z pokolenia tik toka.

Jak ktoś się chce rozwieść to i tak się rozwiedzie. Nikt nie będzie z tego rezygnował bo "w sądzie trudniej". Taka urzędowa procedura natomiast rozładowałaby obciążenie sądów i przyspieszyła inne sprawy zamiast marnować czas sędziów na formalności gdy obie strony są dogadane i
  • Odpowiedz
jezu kogoście wybrali debile

@JAuStURYErSE: debile wybrali SUPERDEBILA, ARCYKIBOLA, pierwszego wśród idiotów, jednostkę wybitną w swojej kategorii. Tylko że ta kategoria to debile.
  • Odpowiedz
Ochrona polega na wspieraniu trwałości pomimo różnych trudności

@JAuStURYErSE: szkoda że jego żona tak nie pomyślała, jak się rozstawała z ojcem jej pierwszego dziecka
  • Odpowiedz
@SaperX: Ogólnie uważam, że zła decyzja Batyra, ale jeśli zastanawiając się przed zawarciem małżeństwa już nad rozwodem, to może faktycznie w ogóle go lepiej nie zawierać.

Nazwijcie mnie staroświeckim, ale małżeństwo jednak powinno być czymś więcej niż zwykłym związkiem. Chyba że ktoś sobie dla ułatwienia życia po prostu chce spisać umowę.
  • Odpowiedz
  • 16
@JAuStURYErSE: Świnty Batyr, obrońca moralności. Wielki problem, jak ludzie się rozwodzą, jak sam kręci się od dekad w otoczeniu gangusów, stoi na bramce w jakichś podejrzanych spelunach i n--------a się na ustawkach kiboli to wszytko jest po bożemu xD

Mogliśmy mieć normalnego prezydenta, ale Polacy uznali, że Trzaskowski jest zbyt tęczowy i zbyt łagodny na prezia, dlatego wybrali Batyra xD jasny c--j, co za debilizm.
  • Odpowiedz
Liczba małżeństw spadnie jeszcze bardziej. Kto po takiej deklaracji zdecyduje się założyć sobie taką obrożę?

@SaperX: bez przesady. Przecież nic się nie zmienia, więc dlaczego ktoś miałby z tego powodu rezygnować z małżeństwa? XD

Inna sprawa: jeżeli kogoś przed zawarciem związku małżeńskiego powstrzymuje wizja utrudnionego rozstania, to nie dojrzał do związku małżeńskiego.
  • Odpowiedz