Wpis z mikrobloga

Może zaprośmy jeszcze Ministra Infrastruktury, Nawrockiego i yebanego papieża co by pogadać o tych 8 słupkach do wstawienia.

Albo nie wiem, taka propozycja - postawmy rano i popołudniu radiowóz i wlepiajmy mandaty tym co łamią przepisy?

#konfitura #polska #polscykierowcy #warszawa #motoryzacja #samochody #samochodoza
ATAT-2 - Może zaprośmy jeszcze Ministra Infrastruktury, Nawrockiego i  yebanego papie...

źródło: Screenshot_20260430_113705_Facebook

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gr0m1t: 100 zl i 1 pkt mialby przekonac bogoli o nie jezdzeniu/parkowaniu w tym miejscu? Jeszcze te mandaty byly by takie wybiórcze ze raz dostaniesz a sto razy nie. Ile jest bogoli co parkuje na przejsciach dla pieszych czy na miejscach dla niepelnosprawnych w centrach miast bo nawet jak dostana 500 zl raz na jakis czas to dla nich to jak splunąć
  • Odpowiedz
  • 6
Lepiej zasłupkować i c--j z kierowcami xD

@W13424524: Masz dosłownie kilkaset metrów jezdni gdzie możesz się zatrzymać i legalnie zostawić auto. Po drugiej stronie jezdni działa to od lat.
Ale wtedy zostaje ze 20-30 metrów do furtki więc za dużo
  • Odpowiedz
  • 11
100 zl i 1 pkt mialby przekonac bogoli

@Galapagos_: za jazdę wzdłuż chodnika jest chyba 1500

Ale i tak myslę, że bardziej na nich podziałał by czaas stracony na wystawienie mandatu
  • Odpowiedz
  • 2
czyli nie spowolnie i nie zatamuje ruchu jak zatrzymam sie na jezdni?

@W13424524: biorąc pod uwage, że masz tam 3, miejscami 4 pasy, i od dekad tak się parkuje po drugiej stornie ulicy to strzelam, że nie jest to uciążliwe. A na pewno zgodne z przepisami
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Myślisz, że to tak łatwo wymyślić, jak zorganizować ruch, aby można było jeździć wzdłuż po chodniku?

Bo chyba nie pomyślałeś, że chodzi o usunięcie stamtąd samochodów? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ja wiem ja wiem! Zrobmy K+R czy tyle to nie?

@W13424524: Gdzie, na chodniku?
  • Odpowiedz
@ATAT-2: pewnie, wywalmy publiczne pieniadze, żeby uzytkownicy prywatnego przedszkola mieli gdzie parkowac, bo przedszkole ma to w dupie, a rodzice mają w dupie prawo z powodu wygody i rozjezdzają zieleń i chodniki.

Ciekawostka: dokladnie po drugiej stronie ulicy też jest przedszkole, tylko tam nie ma takich problemów, bo, niespodzianka, zadbali o parking.
pastaallacarbonara - @ATAT-2: pewnie, wywalmy publiczne pieniadze, żeby uzytkownicy p...

źródło: Screenshot 2026-04-30 at 14.30.56

Pobierz
  • Odpowiedz
Masz tam pas zieleni służący jako kibel dla psów który można przerobić na zatoczke k+r

@W13424524: Pomysł wspaniały - usuńmy więcej zieleni, bo kierowcy nie ogarniają konceptu zatrzymania się na pasie jezdni. I co, pod każdą szkołą takie parkingi K&R miałyby powstać, czy tylko takimi dla dzieci celebrytów? A może pod każdym biznesem?
  • Odpowiedz