Wpis z mikrobloga

Mama Kornelii obrała taktykę zrzucania winę za aferę na Kornelię.

Widząc takie rzeczy mam ochotę zainicjować wykopową grupę wsparcia Kornelii bo naprawdę ciężko mi uwierzyć, że nie była jedynie pajacykiem w tej całej mistyfikacji i kto inny tu pociągał za sznurki.

Nawet jeżeli mama Kornelii mówi prawdę, to samo przekazywanie tego do mediów budzi mój niesmak.

Prośba, współeczesna nastolatka sama obserwując stan rzeczy, sama analizując otaczającą ją rzeczywistość i historię nie byłaby w stanie dojść do wniosków, które pozwolą jej się porównywać z Marią Skłodowską-Curie w kontekście trudności jakie będzie miała jako kobieta w edukacji. Ktoś te głupoty musiał jej do głowy nawkładać.

#korneliawieczorek
ZuzkazBornholmu - Mama Kornelii obrała taktykę zrzucania winę za aferę na Kornelię.

...

źródło: obraz

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zuzka_z_Bornholmu: od początku uważałem że mamy tu rzeczywiście uzdolnioną młoda dziewczynę która jest bardziej ofiarą złych doradców, prawdopodobnie rodziców, niż mitomanka.
Ktoś jej to wszystko podpowiedział, zorganizował, przygotował. Teraz ma co prawda 17 lat ale te artykuły pojawiały się już - z tego co rozumiem - od paru lat.
Odcinanie się matki świadczy o tym że mocno im się pali tam pod tylkami, co nie zmienia faktu że jest pożałowania godne.

Nawet gdyby
  • Odpowiedz
@reventon:
- curus popraw no troche to swoje cv i ten spis osiagniec, tak wiesz zeby profesjonalnie wygladal.
- dobrze mamo.
- no tu jest taka pani, ona chciala z toba wywiad zrobic, to nie mow o misiach i jednorozcach, tam masz biografie sklodowskiej-curie wybierz cos sobie.
- ale mame mame, przyszedl jakis list z kancelarii prezydenta.
- o boze, o k---a...
  • Odpowiedz