Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +113
źródło: 1000016632
Pobierz
oficjalniemartwa +93
Jestem tak stara, że pamiętam chusteczki do nosa wielorazowego użytku.
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000016632
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chcę zajść w ciążę w wieku 18 lat.
„Zniszczysz sobie naukę w szkole średniej.”
Chcę zajść w ciążę w wieku 20 lat.
„Zniszczysz sobie lata studiów.”
Chcę zajść w ciążę w wieku 26 lat.
„Stracisz karierę”.
Chcę zajść w ciążę w wieku 31 lat.
„Jest już za późno, żeby mieć dzieci”.
Chcę zajść w ciążę w wieku 36 lat.
„Ciąża wysokiego ryzyka”.
Chcę zajść w ciążę w wieku 40 lat.
„Prawdopodobnie urodzisz dziecko z wadami rozwojowymi.”
Społeczeństwo:
„Dlaczego populacja spada?”
Nie jest to oczywiście jedyny powód, ale jeden z ważniejszych.
#demografia #populacja #europa #inzynieriaspoleczna
źródło: twitter-gif-2049441060456452381_69f30822d2838
Pobierz@Pshemeck: Z takimi diagnozami to nie ma dla nas żadnej nadziei xD
@Fattek: Sztuk dwie.
@Pshemeck: w latach 70' (lata baby boom) kobiety w ramach równouprawnienia kobiety w ciąży pracowały niemal do porodu. Nagłe przypadki porodów w zakładach pracy/ w drodze do pracy (jeździło się wtedy PKSami lub autobusami zakładowymi) były niemal standardem. Chcesz powiedzieć że przy dzisiejszym postępie medycyny i dobrobytu (własny samochód jest standardem a kobiety biorą zwolnienie lekarskie natychmiast po potwierdzeniu ciąży)
@Trampoliniusz-Pompka: Gwarantuję, że w sytuacji pełnego plemiennego wsparcia ale z młodą kobietą która najpierw będzie chciała
@adamssson: Dzietność w latach siedemdziesiątych robiła wieś, więc łączenie zakładów pracy i baby boomu nie ma większego sensu. Polskie miasta nie miały już zastępowalności pokoleniowej od lat 60.
@Pshemeck: które to kultury?
Tutaj niestety w tym wszystkim jest jedna biologiczna brutalna prawda, że dziecko jest ekstremalnie absorbujące. W świecie pierwotnym opieka nad noworodkiem nigdy nie spoczywała na barkach 1 albo 2 osób - bardziej była to liczba w okolicy
My nie mamy zbytnio wyboru. Musimy coś zrobić, albo zostaniemy zastąpieni kimś innym. Zanim to się jednak stanie, rozniesie nam to system emerytalny.
@adamssson: Edukacja: studia z zarządzania polem namiotowym, Kariera: ręczne wypełnianie komórek excela i przekładanie papierów z jednego miejsca na drugie.
@
@adamssson: czyli priorytety kobiet z punktu widzenia społeczeństwa są problemem. Jeżeli kobiety, które mają zegar biologiczny stawiają na karierę to obrywa demografia.