Aktywne Wpisy

Salido +1505
Minął 0. (z 67) dzień wakacji.
To już 8. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2025:
To już 8. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2025:
źródło: 1-453841-52
Pobierz
omicronns +39

Najgorsze jest uczucie gdy miałeś szansę ale ją zmarnowałeś.
Naah.
Gorsze od tego jest uczucie potencjału, posiadania planu, chęci jego realizacji ale gdy tylko nadarza się okazja, jedna z niewielu - paraliż.
Chcesz ale nie robisz. Obserwujesz samego siebie jak robisz wszystko tylko nie to co realnie chciałbyś robić, lecisz na automacie sprzed lat a w środku krzyczysz. A i tak nie robisz tego co chcesz. Później wstajesz, pijesz kawę i nienawidzisz siebie za to, na co niby masz wpływ choć jednak nie do końca.
I to dobija Cię w następnym kroku, bo zamiast wstać, otrzepac się, powiedzieć nic się nie stało ty jebiesz po sobie bo tylko to umiesz, bo tylko tak w przeszłości umiałeś przetrwać.
Stare oprogramowanie ssie a nowe nie jest wgrane na tyle by działać, sypie błędami których nie do końca rozumiesz choć całość problemu rozumiesz. I nawet wiesz co zrobić by było lepiej. Wiec zaczynasz od nowa. Po. Raz. K---a. Tysięczny. Niesie się mała nadzieja, ale szybko zostaje skruszona przez stare automaty których nie potrafiłeś zgnieść.
I raz jesteś na wozie a innym razem powozisz wozem którym samego siebie przejeżdżasz wlokąc za samym sobą w pustkę - w zasadzie nie wiadomo po co, skoro koń wie gdzie ma jechać i Ty jako wożnica jesteś mu zbędny.
No i nie lubię też uczucia gdy otwieram puszkę Pepsi a ona nie ma prawie gazu.
Walić ADHD, nienawidzę go i chętnie oddam komuś kto go lepiej ogarnie.
#rozkminkrzaka
Sam fakt, że się z tym zmagasz a się nie poddałeś to naprawdę dużo, szczególnie w dzisiejszym świecie w którym wszystko atakuje w taki sposób by r------ć uwagę.
Powodzenia ze wszystkim!
@PanKleks123: Przeszedłem jedną terapię, później próbowałem drugiej.
Prawda jest taka, że ja wiem co robić - zwyczajnie ADHD mi w tym nie pomaga więc szukam sposobu na siebie i póki co po prostu płynę z prądem bo mam trochę dość rad od