Wpis z mikrobloga

#adhd
Najgorsze jest uczucie gdy miałeś szansę ale ją zmarnowałeś.

Naah.

Gorsze od tego jest uczucie potencjału, posiadania planu, chęci jego realizacji ale gdy tylko nadarza się okazja, jedna z niewielu - paraliż.

Chcesz ale nie robisz. Obserwujesz samego siebie jak robisz wszystko tylko nie to co realnie chciałbyś robić, lecisz na automacie sprzed lat a w środku krzyczysz. A i tak nie robisz tego co chcesz. Później wstajesz, pijesz kawę i nienawidzisz siebie za to, na co niby masz wpływ choć jednak nie do końca.

I to dobija Cię w następnym kroku, bo zamiast wstać, otrzepac się, powiedzieć nic się nie stało ty jebiesz po sobie bo tylko to umiesz, bo tylko tak w przeszłości umiałeś przetrwać.

Stare oprogramowanie ssie a nowe nie jest wgrane na tyle by działać, sypie błędami których nie do końca rozumiesz choć całość problemu rozumiesz. I nawet wiesz co zrobić by było lepiej. Wiec zaczynasz od nowa. Po. Raz. K---a. Tysięczny. Niesie się mała nadzieja, ale szybko zostaje skruszona przez stare automaty których nie potrafiłeś zgnieść.

I raz jesteś na wozie a innym razem powozisz wozem którym samego siebie przejeżdżasz wlokąc za samym sobą w pustkę - w zasadzie nie wiadomo po co, skoro koń wie gdzie ma jechać i Ty jako wożnica jesteś mu zbędny.

No i nie lubię też uczucia gdy otwieram puszkę Pepsi a ona nie ma prawie gazu.

Walić ADHD, nienawidzę go i chętnie oddam komuś kto go lepiej ogarnie.

#rozkminkrzaka
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@PanKleks123: kimkolwiek jesteś Panie Kleks - wiedz, że robisz dobrą robotę, nawet jeśli tak nie uważasz. Serio.

Sam fakt, że się z tym zmagasz a się nie poddałeś to naprawdę dużo, szczególnie w dzisiejszym świecie w którym wszystko atakuje w taki sposób by r------ć uwagę.

Powodzenia ze wszystkim!
  • Odpowiedz
@bkwas: () trzymaj się Miras. W dobie AI mam nadzieję że uda nam się zsyntetyzować odpowiedź jak nie zaczynać od nowa. Na razie na tropie moich poszukiwań rozwiązania na wyjście z tego s----------a odpowiedzią może być medytacja i terapia DBT. Ty masz coś co naradzie najlepiej Ci pomaga?
  • Odpowiedz
  • 1
terapia DBT

@PanKleks123: Przeszedłem jedną terapię, później próbowałem drugiej.

Prawda jest taka, że ja wiem co robić - zwyczajnie ADHD mi w tym nie pomaga więc szukam sposobu na siebie i póki co po prostu płynę z prądem bo mam trochę dość rad od
  • Odpowiedz