Wpis z mikrobloga

Jestem biedakiem i szukam se samochodu, konkretnie Laguny 3, bo tak wyczytałem, że cena/jakoś/serwis jest ok. A czy to prawada to druga sprawa. No i wybór na teraz mam taki:

- 2.0T z 2008 za 15k - coś tam serwisowane było, jest LPG, skrzynia automat, którego za bardzo nie znam, wyposażenie podstawowe.
- 2.0 dCi z 2011 po lifcie za 19k - głównie trasy za granicę do roboty były robione, z tego względu regularnie serwisowane, wersja Initiale Paris z 4control, nagłosnieniem Bose itp. Też automat, chyba ten sam co wyżej.

Dystans na co dzień 25 km w jedną stronę do kołchozu głównie, no i co jakiś czas mogę gdzieś dalej se podjechać.

Słucham państwa.
Ewentulanie prosze o inne propozycje samochodowe.

#motoryzacja
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Altar: z tego co pamiętam to chyba tylko jedna wersja silnika nadaje się do " bezobsługowej" instalacji LPG bez regulacji zaworów

@neerg_ylno: Właśnie ta o której mówi OP, F4RT. Bardzo dobry silnik. Wolnossące 2.0 Nissana podobno średnie do gazu.

Rdza Laguny nie się nie ima więc te trzy lata nie zrobią za specjalnej różnicy, chyba poszedłbym w benę z LPG. Tym bardziej kilka koła taniej to zawsze więcej
  • Odpowiedz
@majsterheniu: Ja też całe życie na manualu. Jakbym musiał, to bym się przyzwyczaił, ale pewnie szukałbym manuala. Ja miałem Scenica II i żałuję, że się go pozbyłem. Jak będę szukał znów praktycznego samochodu, to jeszcze raz będę się rozglądał za renówkami.
  • Odpowiedz
@majsterheniu: Jak się kiedyś interesowałem Laguną Coupe to ludziska pisali że skrzynia ok ale jak to ktoś wyżej wspomniał w starszym aucie wszystko może się zdarzyć. Alfą 166 śmigałem bez problemu z niepolecaną, uważaną za awaryjną skrzynią Aisina i nic się nie działo a znajomemu padł pancerny ZF, loteria ()
  • Odpowiedz
@majsterheniu: ja z tymi skrzyniami do czynienia nie miałem, ale i tak zaaplikowałbym powyższe by widzieć jak się zachowuje.

Przy takich autach trzeba patrzeć na stan rzeczywisty. Bo na hopski rozum to skrzynia powinna bardziej obrywać od wyższego momentu (diesel), a przynajmniej 1 głośnik w BOSE już nie grać bo to francuz. A jak jest na prawdę to inna kwestia.
  • Odpowiedz