Wpis z mikrobloga

Mam wrażenie, że mycie auta w ostatnim czasie stało się jakaś p--------a sektą, autentycznie, te wszystkie detalingi prowadzą swoje social media jakby co najmniej życie ludzi ratowali, co jeden to lepszy, mądrzejszy, płyn na dzien, na noc, na zime, lato, na wyjazd na dziwki, na wyjazd na ryby, wyciąg z fiuta na tapicerkę żeby pachniało bogactwem, myj od góry, od dołu, od d--y strony bo nie umyjesz, pasta na koła, pasta na klamki, pasta na lusterka ale nie, tej samej już nie użyjesz na maskę bo tam jest k---a pasta ze spermą wieloryba biedaku.... K---a, przecież to jest tylko umycie auta, dajesz dwie dychy na myjni i robisz dokładnie to samo co te małpy, a za dzień czy dwa i tak masz u-----y znowu samochód... O c--j tu chodzi, czemu wszystko musi być takim pajacowaniem.

#motoryzacja #detaling #samochody
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lofi_Mrufka: chyba z większością dziedzin tak jest. wchodzenie do granic absurdu, częściowo na pewno aby trzepać kasę za coś czego nie potrzebujesz. Na czele z dodatkami do oleju silnikowego, plukankami i tego całego szajsu który co najwyżej szkodzi albo nic nie daje.

Najlepiej jak chciałem aby mi firma detailingowa wyczyściła wnętrze, odkurzenie umycie szyb plastików. Bez mycia na zewnatrz. Myślałem no maksymalnie 200zł mogę dać ale środek jak stan salon
  • Odpowiedz
@Lofi_Mrufka: dokładnie. Ja płacę 20zl w myjce bezdotykowej na bp i zastanawiam się, czy aby nie za dużo wrzuciłem, bo już tylko chodzę z tym kijem dookoła, że u chodzić xD
  • Odpowiedz
@Lofi_Mrufka: wczoraj widziałem jakiegoś oskarka jak wycierał do sucha swoją 20-letnią corsę z progiem w takim stanie że dobry kopniak złożyłby to auto w pół
żeby było śmieszniej to opel w kolorze czarnym więc zanim typ dojechał do domu to to auto już wymagałoby kolejnego mycia
  • Odpowiedz
@Lofi_Mrufka: jeden z objawów tzw problemów pierwszego świata.
Po części to dobrze że na etapie społeczeństwa coraz częściej zajmujemy się tego typu pierdołami - to znaczy że serio należymy do bogatszej części społeczeństwa tej planety.
  • Odpowiedz
@Lofi_Mrufka:

mordzia, mieszkasz w x (albo Y, c--j z tym)? właśnie szukamy 5 aut nie starszych niz 5 lat (albo i starszych, c--j z tym) do naszego SALONU DETAILINGU.

czyli jak wzbudzić jakieś poczucie bycia wybrańcem w nałożeniu smalcu na auto za marne 2500zł xD
  • Odpowiedz
@Lofi_Mrufka: ze wszystkim tak jest

Weź zobacz co się teraz na siłowniach o--------a
Oskarki, ajfony, rewia mody, obowiązkowy trener

Jak miałem 20 lat to chodziłem w koszulce z juwenaliow, trener to była fanaberia dla bogoli a jedynym trenerem byl to był osiedlowy kafar, który gdy Cię lubił dawał porady za free. Teraz zapomnij
  • Odpowiedz
@Lofi_Mrufka: piniondz. Jak chciałem sobie trochę ulepszyć komputer to trafiłem w youtubową otchłań, gdzie najważniejszym aspektem każdego pcta jest wygląd, ledy i ekstremalne chłodzenie (tj. nie po to, żeby było cicho i działało z normą tylko, żeby cyferki były niskie)

Ludzie oglądają to powstaje content
  • Odpowiedz
zadbanie o to by umyć samochód bez jego porysowania to będzie sektą ()

@N331: typie myjka bezdotykowa ciśnieniowa i jedziesz cały samochód za 12 zł
  • Odpowiedz
@brednyk: z podkręconymi zegarami na myjce z 12zł zostanie 7 zanim złapiesz lancę xD ale fakt faktem szybkie mycie to wydatek rzędu 20zł, a za 30 przelecę wszystkie opcje dostępne na myjce xD
  • Odpowiedz