Wpis z mikrobloga

#looksmaxing #przegryw #depresja #wyglad #zwiazki
Mam wrażenie, że przez looksmaxing coraz więcej ludzi użala się nad swoim wyglądem, myśląc, że to wpływa na każdy detal ich życia, a w praktyce poza wyrywaniem dup na szybki numerek na imprezach nie ma aż takiego znaczenia. Nawet jak nie wyglądasz dobrze, ale jesteś pewny siebie i konsekwentny, to prędzej czy później znajdziesz dziewczynę/zone, w końcu jakoś twoi rodzice się poznali, a jak wyglądasz brzydko to napewno nie wyglądają jak brad pitt i angelina jolie. Spójrzcie na najbogatszych ludzi świata, na popularnych piosenkarzy, piłkarzy na lekarzy, prawników, sędziów. Większość z nich niczym się nie wyroznia na tle ludzi mijanych na ulicy, a wielu z nich przed osiągnięciem sukcesu było brzydkich jak but. W życiu się najbardziej liczy IQ, konsekwentność i szczęście, bo to przede wszystkim doprowadziło ich do sukcesu.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anonimuspolak:

w praktyce poza wyrywaniem dup na szybki numerek na imprezach nie ma aż takiego znaczenia. Nawet jak nie wyglądasz dobrze, ale jesteś pewny siebie i konsekwentny, to prędzej czy później znajdziesz dziewczynę/zone,

Tu się w dużej mierze zgodzę. Nie widzę sensu w mierzeniu sukcesu tym ile się julek wypeklowało, mając na uwadze że owe julki to raczej mało opłacalny towar i nieświadczący o czymkolwiek.
  • Odpowiedz
@Anonimuspolak: Może i są całymi ludźmi sukcesu, ale ja bym nie był szczęśliwy mając ciągłą świadomość, że kobieta kocha moje pieniądze, a nie mnie, że tak naprawdę mnie nie pożąda
  • Odpowiedz
@Anonimuspolak: w życiu liczy się najbardziej szczęście, żeby się urodzić ładnym, inteligentnym, silnym psychicznie. To jest kwintesencja sukcesu. A co do nadrabiania wyglądu charakterem to się zgadzam, mental tak samo ważny jak wygląd, ale bez wyglądu i tak dalej zostaniesz tylko beciakiem
  • Odpowiedz
IQ, konsekwentność i szczęście

@Anonimuspolak: nie tyle iq co inteligencja emocjonalna, co do konsekwencji to moze w przypadku sukcesu w prowadzeniu kanału na yt, bo metanalizy zyciorysow najsławniejszej topki ubieglych dekad wskazywaly ze ci ludzie nie byli jakos niesamowicie pracowici, co do szczescia pełna zgoda
  • Odpowiedz