Wpis z mikrobloga

@ProstyKrzywy: się nie śmiejcie tylko patrzcie jak się wygrywa wybory w powiatach, wystarczy w niedzielę o 18 spróbować przejechać koło jakiegokolwiek kościoła, o parkowaniu nawet nie wspominam
  • Odpowiedz
@ProstyKrzywy: po prostu nie zdajecie sobie sprawy jak wielkie jest zapotrzebowanie na teologów i katechetów w gospodarce - dlatego tak hejtujecie ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
Wincyj religii, Polska wytrzyma!

Wungiel bóg honor i Polska kiełbasa

@ProstyKrzywy: Ja bym poszedł dalej. Obowiązkowa matura z religii. Ustna i pisemna. I dla jasnośći, przystąpić do niej można tylko z pozwoleniem od proboszcza
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ProstyKrzywy: ja nie wiedziałem, że jestem zdolny do czucia takiej pogardy, ale czarnek z kolegami mnie nauczyli, że jednak człowiek jest zdolny czuć takie obrzydzenie do innego człowieka, że rzygać na sam widok tej z------j mordy pisowskiej się chce natychmiast
  • Odpowiedz
  • 8
Nauka religii w szkole to najgłupszy pomysł ze wszystkich. Ani nie uczy o religi ani nie uczy religijności. Wywalić to ze szkoły, zrobić szkółki niedzielne przy kościele i tyle. Piszę to jako praktykujący katolik, który z religii w szkole wyniósł tylko niechęć do niej.
  • Odpowiedz
@ProstyKrzywy: To jest doskonale zaplanowana akcja. Grzeją radykała, aby na ostatnim okrążeniu zmienić kandydata na bardziej "centrowego" i "postępowego". Dzięki temu radykalni i niewykształceni (głównie) wyborcy będą zmobilizowani i utwierdzeni Czarnkiem, a ci nieprzekonani uznają, że to "dobra zmiana kandydata" i też ruszą do urn. Jeśli timing i odpowiednie granie poszczególnymi tematami będzie perfekcyjnie zsynchronizowane to grupa radykalna nie zdąży przetworzyć informacji o zmianie. Jednocześnie będą już tak nagrzani, że
  • Odpowiedz
@hesus: ja mam zupełnie inne odczucia. Wioski i miasta gminne na Kujawach, zawsze na mszach w okolicach 10-12 godziny kościoły były zawalone ludźmi, od dłuższego czasu parkingi w połowie puste, na mszach popołudniowych jeszcze gorzej.
  • Odpowiedz